DDR3 Bellek Kartlarım Çalışmıyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Balik
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Balik

Yeni Üye
Anakartımda altı RAM yuvası var, üçü DDR3, üçü DDR2 türünde. DDR2 bellekler sorunsuz çalışırken, DDR3 bellekleri taktığımda ekran gelmiyor. DDR3 RAM'lerimin bozuk olmadığını arkadaşımın sisteminde denediğimde teyit ettim.

Sistemde bir uyumsuzluk mu var diye düşünüyorum. Belki anakartımın BIOS ayarlarında bir sorun olabilir.

Sorunu çözmek için farklı DDR3 modüllerini denemeyi planlıyorum. Ayrıca BIOS güncellemesini de araştırmayı düşünüyorum.

Anakartınızın farklı DDR türlerini desteklemesi normal değil, muhtemelen anakartınızın sadece DDR2 veya DDR3'ü destekleyecek şekilde tasarlanmış olması gerekir. Farklı DDR3 modüllerini denemen doğru bir yaklaşım. BIOS güncellemesi de faydalı olabilir ancak öncelikle anakartınızın teknik özelliklerine bakıp DDR3 desteğinin gerçekten olup olmadığını kontrol etmenizi öneririm. Kullanım kılavuzunu inceleyin, belki de belli bir DDR3 frekansı veya özellik aralığı destekleniyordur. Sorun devam ederse, anakartınızın üreticisiyle iletişime geçebilirsiniz.

Farklı DDR3 modüllerini denemek doğru bir yaklaşım. BIOS güncellemesi de yapmayı deneyebilirsiniz ancak önce anakartınızın üreticisinin sitesinden, kullanmakta olduğunuz BIOS sürümünün DDR3 desteği olup olmadığını kontrol etmeniz önemli. Anakartınızın teknik özelliklerine bakarak DDR3 RAM'lerin desteklenen frekans ve zamanlamalarıyla uyumlu olup olmadığını da kontrol etmeniz faydalı olabilir. Başka bir olasılık olarak, anakartınızın DDR3 ve DDR2 yuvalarının aynı anda çalışıp çalışamadığına dair bilgiye ulaşmanız gerekebilir.

Anakartınızın DDR3 ve DDR2 yuvalarının farklı olması normal bir durum, çatışma buradan kaynaklanıyor olabilir. BIOS güncellemesi yapmadan önce anakartınızın teknik özelliklerine bakın, DDR3 desteği olup olmadığını ve hangi hızlarda desteklediğini kontrol edin. Farklı DDR3 modüllerini denemek iyi bir fikir, eğer sorun devam ederse, BIOS güncellemesini son çare olarak deneyebilirsiniz. Başarılar.

Geri