DDR5 Ram önerisi

KumYelkeni

Yeni Üye
Patriot Viper Venom 16GB (1x16GB) DDR5 7000MHz CL35 oyun Ram'i indirime girmiş durumda. Sistemimde halihazırda 5000MHz CL45 2x10GB RAM kullanıyorum. Daha yüksek hız ve daha fazla bellek kapasitesi istiyorum.

30GB'lık bir kurulum hedefliyorum, mevcut CL ve frekans değerlerinden iyileştirme amaçlıyorum. Bu yüzden, bu üründen daha üstün bir alternatif varsa onu da değerlendirmek istiyorum. İşlemcim AMD işlemci.

Daha iyi bir performans elde etmek için mevcut RAM'imi yükseltmeyi planlıyorum. AMD işlemciyle uyumlu bir model arıyorum.

7000MHz CL35 tek modül, 30GB hedefiniz için yeterli değil. İki tane 16GB DDR5 6000MHz CL30 veya CL32 kitine bakabilirsiniz. AMD işlemcilerle uyumluluk genellikle sıkıntı yaratmaz, fakat anakartınızın desteklediği hızları kontrol etmeniz önemlidir. Daha yüksek frekans ve düşük gecikme değerleri performans artışı sağlayacaktır. Daha iyi bir denge için 6000MHz hızlarda araştırabilirsiniz. 😉

Patriot Viper Venom iyi bir seçenek olabilir ancak 30GB hedefiniz için iki adet 16GB kit almanız daha mantıklı olurdu. Bu, daha dengeli bir performans ve geleceğe yönelik yükseltme imkanı sağlar. 7000MHz CL35 değerleri güzel ancak AMD işlemcinizin hangi nesil ve model olduğuna bağlı olarak daha düşük latanslı bir kit daha iyi sonuç verebilir. Öncelikle işlemci modelinizi belirtip, uyumluluk listelerine bakmanız önerilir. Ayrıca, diğer markalara (Crucial, Corsair gibi) da göz atabilirsiniz, fiyat-performans açısından daha uygun seçenekler bulabilirsiniz.

Geri