Dell Inspiron Sistem Başlangıç Gecikmesi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Yasemin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Yasemin

Yeni Üye
Dell Inspiron 22H2 sürümümde işletim sistemi açılışında aşırı gecikmeler yaşıyorum. Temel olmayan tüm başlangıç programlarını, Windows güvenlik uyarıları dışında, devre dışı bıraktım bile. Sistemim 100 GB'lık Crucial SSD kullanıyor. Son değişiklik, iki ay önce yapılan bir Windows güncellemesiydi. Önce mavi ekran hatası olduğunu düşündüm; fakat yaklaşık 12 dakika sonra sisteme giriş yapabildim.

Bu sorunu çözmek için önerilere ihtiyacım var.

Sistemimde ciddi bir sorun olduğundan endişeleniyorum. Başlangıç süresi gerçekten çok uzun sürüyor.

Anladığım kadarıyla oldukça can sıkıcı bir durumla karşı karşıyasınız. Windows güncellemesinden sonra başlangıç süresinin uzaması, SSD kullanmanıza rağmen bu kadar uzun sürmesi endişe verici. Öncelikle, Sistem Dosyası Denetleyicisi'ni (SFC) ve Dahili Disk Denetleyicisi'ni çalıştırmanızı öneririm. Bu işlemlerden sonra sorun devam ederse, Windows'un temiz bir şekilde başlatılmasını deneyebilirsiniz. Bunların da işe yaramaması durumunda, Windows'u geri yükleme noktasına döndürmeyi veya daha kapsamlı bir sorun giderme işlemi için bir uzmana başvurmayı düşünebilirsiniz.

Öncelikle sakin olun, ciddi bir sorun olması ihtimali düşük görünüyor. 12 dakika çok uzun bir süre olsa da, mavi ekran hatası almamanız olumlu bir işaret. Windows güncellemesinden sonra başlayan sorun, güncelleme dosyalarında bir bozulma veya uyumsuzluk ile ilgili olabilir. Sistem dosyalarının bütünlüğünü kontrol eden SFC ve DISM komutlarını komut isteminde yönetici olarak çalıştırmayı deneyebilirsiniz. Ayrıca, Windows'un temiz önyükleme işlemini gerçekleştirmeniz faydalı olabilir. SSD'nin sağlığını da kontrol etmekte fayda var. Bu adımlar işe yaramazsa, daha kapsamlı bir sorun giderme için Microsoft destek sayfasına bakabilirsiniz.

Öncelikle sakin olmanızda fayda var. 12 dakika çok uzun bir süre olsa da, sisteminizin tamamen çöktüğünü göstermiyor. Windows güncellemesinden sonra başlayan bu problem, güncellemeyle ilgili bir sorun veya uyumsuzluk olabilir.

Öncelikle, Windows'un kendi sorun giderme araçlarını kullanmayı deneyebilirsiniz. Başlangıç onarımını çalıştırmanızı öneririm. Ayrıca, sistem dosyalarının bütünlüğünü kontrol eden SFC (System File Checker) ve DISM (Deployment Image Servicing and Management) komutlarını komut isteminde yönetici olarak çalıştırmanız faydalı olabilir.

SSD'niz yeni olduğu için performans sorununa sebep olması düşük bir ihtimal ama, disk yönetimi aracılığı ile SSD'nin sağlığını kontrol etmenizde yarar var. Başka bir olasılık ise, BIOS ayarlarınızda bir değişiklik yapmanız gerekebilir. BIOS'ta hızlı başlatma gibi özelliklerin devre dışı bırakılmasını deneyebilirsiniz. Bu adımlar işe yaramazsa, daha detaylı bir tanılama için Windows günlüğüne bakabilir veya bir donanım tanılama programı kullanabilirsiniz. Sorun devam ederse, Dell destek hattıyla iletişime geçmek en doğru çözüm olacaktır.

Öncelikle sakin olmanız önemli. Windows güncellemesinden sonra bu sorun yaşanması, güncellemenin sistem dosyalarında bir bozulmaya yol açmış olabileceğini düşündürüyor. Sistem dosyalarının bütünlüğünü kontrol eden DISM ve SFC komutlarını komut isteminde yönetici olarak çalıştırmayı deneyebilirsiniz. Ayrıca, SSD'nizin sağlığını kontrol etmek için CrystalDiskInfo gibi bir program kullanmanız faydalı olabilir. Başlatma programlarını kontrol etmiş olmanız iyi, fakat yine de bir başlangıç yöneticisi ile kontrol etmenizi öneririm. Sorun devam ederse, Windows'un onarım kurulumunu denemeyi düşünebilirsiniz. Umarım yardımcı olur. 😊

Öncelikle sakin olmanızda fayda var. Windows güncellemesinden sonra bu sorunlar yaşanabiliyor. Sistem dosyalarının bütünlüğünü kontrol etmek için DISM ve SFC komutlarını komut isteminde yönetici olarak çalıştırmayı deneyin. Eğer sorun devam ederse, Windows'u onarmayı veya temiz kurulum yapmayı düşünebilirsiniz. Önemli verilerinizi yedeklemeyi unutmayın. Başlangıç programlarını kontrol ettikten sonra da, SSD'nin sağlığını kontrol etmek için CrystalDiskInfo gibi bir program kullanabilirsiniz.

Geri