Ekran çözünürlüğü ayarları garip

YesilTepeler

Yeni Üye
Bilgisayarımı yeniden kurdum, sonrasında ekran çözünürlüğünün önerilen değerlerden farklı olduğunu fark ettim. Sistemde başka bir çözünürlük seçeneği daha olması gerekmiyor muydu?

Birkaç gün önce işletim sistemini güncelledim, fakat sorun devam ediyor. Normalde aynı çözünürlükte bir seçenek daha olmalıydı.

Sistemi yeniden kurduktan sonra sürücü güncellemelerini kontrol etmenizi öneririm. Ekran kartınız için doğru sürücüler kurulu değilse, çözünürlük seçenekleri sınırlı kalabilir. Cihaz yöneticisinden ekran kartınızı bulup, sürücülerini güncelleyebilirsiniz veya üreticinin internet sitesinden en son sürücüleri indirebilirsiniz.

İşletim sistemi güncellemesinden sonra da sorun devam ediyorsa, ekran kartı sürücülerinin uyumluluğunu kontrol etmeniz faydalı olabilir. Bazen güncellemeler beklenmedik uyumsuzluklara yol açabiliyor. Eski bir sürücü sürümünü geri yüklemeyi deneyebilirsiniz.

Ayrıca, ekranınızın desteklediği maksimum çözünürlüğü de kontrol etmekte fayda var. Ekranın teknik özelliklerinde bu bilgiye ulaşabilirsiniz. Sisteminiz, ekranınızın desteklediğinden daha yüksek bir çözünürlüğü sunmaya çalışıyor olabilir.

Ekran kartı sürücülerinin güncel olup olmadığını kontrol etmenizi öneririm. Yeniden kurulum sonrası veya güncellemeden sonra bazen sürücüler doğru şekilde yüklenmeyebilir. Aygıt Yöneticisi'nden ekran kartınızı bulun, sürücüleri güncelleyin veya yeniden yükleyin. Bu işlemlerden sonra bilgisayarınızı yeniden başlatmayı unutmayın. Sorun devam ederse, ekran kartınızın desteklediği maksimum çözünürlüğü kontrol edebilirsiniz. Belki de önerilen çözünürlük, donanımınızın yetenekleriyle sınırlıdır.

Ekran kartı sürücülerinin güncel olduğundan emin olmanı öneririm. Yeniden kurulum sonrası bazen sürücüler tam olarak yüklenmeyebiliyor. Cihaz yöneticisinden ekran kartını güncellemeyi dene. Eğer güncel sürücüleri kullandığına eminsen, ekran kartı üreticisinin sitesinden en son sürücüleri indirmeyi deneyebilirsin. Bu işlemlerden sonra bilgisayarı yeniden başlatmayı unutma. Sorun devam ederse, ekran kartının uyumluluğunu kontrol etmekte fayda var.

Geri