EndeavourOS çift önyükleme nasıl yapılır?

TasKalp

Yeni Üye
Bilgisayarımda dört adet disk mevcut Bunlardan biri M.2 SSD, içinde Windows 11 işletim sistemi bulunmakta C sürücüsü olarak tanımlanmıştır. Diğer bir SSD ise SATA bağlantılı D sürücüsü olup, EndeavourOS kurulumu için kullanmayı planlıyorum. Son olarak, E sürücüsü olarak tanımlanan bir HDD'm var ve veri saklama amacıyla kullanıyorum.

Daha önceki çift önyükleme deneyimlerimde, C sürücüsünü bölerek Linux kurulumu gerçekleştirmiştim. Her zaman "bir bölümü değiştir" seçeneğini tercih etmiş ve sorun yaşamamıştım. Ancak bu sefer durum biraz farklı. Windows C sürücüsünde kalacak, Linux ise tamamen D sürücüsüne kurulacak. Bu yüzden kurulum aşamasında sunulan seçeneklerden emin değilim. "Yan yana kur", "Bir bölümü değiştir", "Diski sil", "Manuel bölümlendirme" seçenekleri arasında kararsız kaldım.

Uzun süredir araştırma yapmama rağmen, benim gibi farklı diskler kullanarak kurulum yapanların net bir çözümünü bulamadım. Çoğu kaynak C sürücüsünü bölerek kurulum yapmayı öneriyor. Bu yüzden net bir yönlendirmeye ihtiyacım var.

D sürücüsüne EndeavourOS kurmayı hedefliyorum. Başlangıçta GRUB menüsüyle Windows veya Linux'u seçebilmek istiyorum. D sürücüsünün boş olmamasına rağmen, kurulum sırasında her şeyin silineceğini düşünüyorum, bu nedenle önceden biçimlendirme yapmadım. Kurulum sırasında ek bir işlem veya ayar yapmam gerekiyor mu, detaylı ve kesin bir açıklama rica ediyorum.

Geri