Engelli bireyler için Linux dağıtımı: Başlangıç noktası

ToprakGolu

Yeni Üye
Bir hedefim var: Teknolojiyle sınırlı deneyimi olan ya da bilgisayar kullanmayı bilmeyen kişiler için özel bir Linux sürümü geliştirmek istiyorum Özellikle engelli kullanıcılar için tasarlanmış bu dağıtım, Windows ve macOS'un bazı avantajlarını birleştirerek, sade, kolay anlaşılır ve erişilebilir bir ortam sunmayı amaçlıyor Ancak bu konuda nasıl bir yol izleyeceğimi ve kimlerle iş birliği yapabileceğimi bilmiyorum Bu yüzden bazı sorularım var

Linux'un hangi temel yapısını seçmeliyim? Kullanıcı dostu arayüzü ve geniş topluluk desteği nedeniyle Linux Mint tabanlı bir dağıtım düşünüyordum Sizin görüşünüze göre bu doğru bir yaklaşım mı yoksa Ubuntu veya Debian gibi başka bir dağıtım daha uygun olur mu?

Özelleştirme nasıl yapılır? Basit bir arayüz, büyük simgeler, okunaklı yazı tipleri ve erişilebilirlik araçları (örneğin ekran okuyucu, klavye destekleri) istiyorum Bu tür düzenlemeleri nasıl yapabilirim? Hangi araçları önerirsiniz? (mintconstructor, cubic gibi araçlar işime yarar mı?)

Kimlerle iş birliği yapabilirim? Bunu tek başıma başarabileceğimi sanmıyorum Aşağıdaki alanlarda yardım almak istiyorum:

- Deneyimli Linux sistem uzmanları
- Engelli bireylerin ihtiyaçlarını bilen erişilebilirlik uzmanları
- Dağıtım için logo ve tema tasarımı yapacak grafik tasarımcıları
- Farklı donanımlarda test edip geri bildirim verecek test kullanıcıları

Bu kişilerle nasıl iletişime geçebilirim? Açık kaynak toplulukları veya forumlar yardımcı olabilir mi?

Proje için hangi adımlar izlenmeli? Projeyi adım adım nasıl geliştirebilirim? Örnek olarak:

- İlk adım temel sistem kurulumu
- Ardından masaüstü ortamı ve erişilebilirlik ayarlarının düzenlenmesi
- Son olarak özelleştirilmiş bir ISO dosyası oluşturup paylaşım

Bu süreçte nelere dikkat etmeliyim?

Bu projeyi tamamlamak ne kadar zaman alır? Bu projeyi bitirmek için ne kadar süre ayırmam gerekiyor? Ayrıca karşılaşabileceğim zorluklar nelerdir?

Bu konuda deneyiminiz varsa ya da bu projede benimle çalışmak isterseniz, lütfen benimle iletişime geçin Teknolojiyi herkes için daha erişilebilir hale getirmek için birlikte çalışabiliriz

Geri