Epic Oyun Başlatıcı Hatası - 0xc000007b | EpicGamesLauncher.exe

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Nehirci
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Nehirci

Yeni Üye
Epic Oyun Başlatıcı'nın çalıştırılması sırasında 0xc000007b hatası ile karşılaştım. Sistemimde sorun giderme çalışmaları yapıyorum.

Sistem detayları şöyle: Bilgisayar adı DESKTOP-OKUH3GM, 16 mantıksal işlemci, 22 GB RAM, Windows 10 sürüm 19045.2 64-bit işletim sistemi kullanıyorum.

Hata ile ilgili olarak Process Monitor günlüğüne baktım. EpicGamesLauncher.exe dosyasının yüklenmesi sırasında bir sorun olduğunu tespit ettim.

Yüklenen DLL dosyalarının listesi aşağıda mevcut: AcLayers.dll, D3DCOMPILER_43.dll, D3DCompiler_43.dll, IPHLPAPI.DLL, KernelBase.dll, NTASN1.dll, OPENGL32.dll, POWRPROF.dll, RstrtMgr.DLL, RstrtMgr.dll, SHCore.dll, UIAutomationCore.DLL, UIAutomationCore.dll, VERSION.dll, WINHTTP.dll, WINMM.dll, Wldap32.dll, XINPUT1_3.dll, advapi32.dll, appcore.dll, apphelp.dll, bcrypt.dll, bcryptprimitives.dll, cfgmgr32.dll, combase.dll, comctl32.dll, comdlg32.dll, crypt32.dll, d3d11.dll, dbgcore.DLL, dbgcore.dll, dbghelp.dll, dwmapi.dll, dxgi.dll, gdi32.dll, gdi32full.dll, imm32.dll, kernel32.dll, mpr.dll, msvcp140.dll, msvcp_win.dll, msvcrt.dll, ncrypt.dll, normaliz.dll, ntasn1.dll, ntdll.dll, ole32.dll, oleaut32.dll, opengl32.dll, powrprof.dll, rpcrt4.dll, sechost.dll, setupapi.dll, sfc.dll, sfc_os.dll, shell32.dll, shlwapi.dll, ucrtbase.dll, user32.dll, vcruntime140.dll, vcruntime140_1.dll, version.dll, win32u.dll, winhttp.dll, winmm.dll, wintrust.dll, wow64.dll, wow64cpu.dll, wow64log.dll, wow64win.dll, ws2_32.dll, xinput1_3.dll. Bu listedeki dosyalarda bir sorun olabilir. Çözüm önerilerine açığım.

0xc000007b hatası genellikle disk veya boot sektörü sorunlarından kaynaklanır. Process Monitor log'una baktığınız iyi olmuş. Öncelikle sistem dosyalarınızın bütünlüğünü kontrol edin (sfc /scannow komutu). Disk sürücünüzün sağlık durumunu kontrol etmek için CrystalDiskInfo gibi bir program kullanabilirsiniz. Ayrıca, Windows'un güncel olup olmadığını ve BIOS ayarlarınızın doğru şekilde yapılandırılıp yapılandırılmadığını kontrol etmenizde fayda var. Sorun devam ederse, temiz bir önyükleme deneyebilirsiniz.

Geri