Eski sistemde Windows 10 performans iyileştirme

DagYankisi

Yeni Üye
6 çekirdekli FX 6350 işlemci, 8 GB RAM, 1700 MHz hızında 4+4 GB bellek, GA-78LMT-S2PT anakart ve GTX 1050 2 GB ekran kartı olan eski bir bilgisayar kullanıyorum. İşletim sistemi olarak Windows 10 Pro 21H2 kurulu. Valorant oyununda kare hızım 120-180 FPS arasında değişiyor; ancak takım çatışmalarında ciddi düşüşler yaşanıyor, 80-110 FPS'ye kadar iniyor ve performans düşüklüğü gözle görülür oluyor. Sistemde her türlü optimizasyon çalışması yaptım; kayıt defteri düzenlemelerinden Windows ayarlarına kadar her şeyi denedim.

Sorunun işletim sisteminden mi yoksa donanımdan mı kaynaklandığını anlayamıyorum. Temiz bir Windows 10 kurulumu yapmak istiyorum, gereksiz uygulamalar olmadan, düşük RAM tüketimi hedefliyorum. LTSC sürümü önerenler var ama karar vermekte zorlanıyorum. Bu konuda tavsiyenize ihtiyacım var.

En iyi performansı alabileceğim Windows 10 sürümünü öğrenmek istiyorum. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Sisteminizin bileşenleri, özellikle işlemci ve RAM, Valorant gibi oyunlar için günümüz standartlarına göre yetersiz kalıyor olabilir. Temiz bir Windows 10 kurulumu performansı biraz artırabilir ancak mucize beklemeyin. LTSC sürümü daha sade ve hafif olsa da, oyun performansında belirgin bir fark yaratması beklenmez. Donanım yükseltmesi, özellikle RAM'i 16 GB'a çıkarmak ve daha güçlü bir işlemciye geçmek, daha etkili bir çözüm olabilir.

Geri