Excalibur G875 dizüstü bilgisayarda Monterey çekirdek paniği sorunu

AyDamlasi

Yeni Üye
Monterey işletim sistemini Excalibur G875 model, i5 12600H işlemci ve Intel UHD Graphics ekran kartına sahip cihazıma kurmaya çalışırken çekirdek paniğiyle karşılaştım. Sistem çöküyor ve yeniden başlıyor.

Bu hata, kurulumun ilerlemesini engelliyor. Birkaç farklı yöntem denedim fakat sorun devam ediyor.

Yardımcı olabilecek önerilerinizi bekliyorum. Sorunu çözmek için neler yapabileceğimi bilmiyorum.

Öncelikle sistem özelliklerinizi göz önünde bulundurarak Monterey'nin uyumluluk sorunları yaşamanıza sebep olduğunu düşünüyorum. Intel UHD Graphics kartları ile Monterey'de sıkıntı yaşayan kullanıcılar mevcut. BIOS ayarlarınızı kontrol edin, Secure Boot ve VT-d gibi seçeneklerin devre dışı bırakılmış olduğundan emin olun. Kurulum medyanızın sağlam olduğundan da emin olmak önemli. Farklı bir USB sürücü kullanarak yeniden denemeyi deneyebilirsiniz. Sorun devam ederse, OpenCore gibi bir EFI boot yöneticisi kullanarak kurulumu gerçekleştirmeyi düşünebilirsiniz. Bu konuda detaylı rehberler internette mevcut. Başarılar dilerim.

Geri