Fedora 42: X11 Başlatma Sorunu

YildizsizZaman

Yeni Üye
Wayland'den X11'e geçiş yapmaya çalışıyorum ancak SDDM'de X11 protokolünü seçtiğimde, örneğin Plasma X11'i seçince, oturum açma ekranına geri dönüyorum. `startx` komutunu çalıştırdığımda ise şu hatayı alıyorum:

X sunucusuyla bağlantı kurulamadı, bu yüzden sistem X11 ile başlatılamıyor. `/root/.serverauth.5489` dosyasının mevcut olmadığı bildiriliyor.

`sudo dmesg | grep -i nvidia` komutunun çıktısı ise şöyle: Nvidia grafik kartımın sistemde algılandığını, ancak ekran kartı sürücüsünün ekranı tanımadığını gösteriyor. Bu durumun `xorg.conf` dosyasıyla alakalı olduğunu düşünüyorum.

X sunucusu başlatılırken ekran bulunamadığı için hata veriyor. `/var/log/Xorg.2.log` dosyasında daha detaylı bilgi bulabilirsiniz. Sistemimde Nvidia sürücülerinin yüklü olduğunu görüyorum ancak ekran kartı düzgün çalışmıyor.

Bu sorunu nasıl çözebileceğim konusunda yardıma ihtiyacım var. Sistemin X11 ile çalışmasını sağlamak için hangi adımları atmalıyım? Sorun muhtemelen ekran kartı yapılandırmasıyla ilgili. Yardımlarınız için teşekkür ederim.

Geri