Forza Horizon 5'te Kare Hızı Düşüşleri

KabakAdam

Yeni Üye
Acer Aspire 7 A515-45R dizüstü bilgisayarımda Ryzen 5 5700U işlemci ve RTX 3050 ekran kartı var. Donanımım oyunu çalıştırmaya yetecek güçte ve başlarda saniyede 110 kare civarı alıyordum. Oyunu Game Pass'ten oynuyorum.

Bazen oyundan çıkıp tekrar girdiğimde performans düzeliyor. Ekran ayarlarını, NVIDIA kontrol panelini ve güç seçeneklerini kontrol ettim. Diğer oyunlarda böyle bir sorun yaşamıyorum, her şey yolunda çalışıyor.

Ancak tuhaf olan şey, hiçbir işlem yapmadan sadece oyundan çıkıp girince sorunun kendiliğinden çözülmesi. Saniyede 20 kareye kadar düşmesi çok can sıkıcı.

Ryzen 5 5700U ve RTX 3050 ile 110 FPS'den 20 FPS'ye düşüş gerçekten can sıkıcı. Game Pass'teki oyunun dosyalarında bir bozulma veya geçici bir hata olabilir. Oyunun önbelleğini temizlemeyi deneyebilirsiniz. Ayrıca, Windows'un güncel olduğundan emin olun. Game Pass uygulamasının da güncel sürümünü kullandığınızdan emin olmak faydalı olabilir. Sorun devam ederse, oyun içi ayarları sıfırlamayı deneyin. Başka bir çözüm bulunmazsa, Game Pass desteğiyle iletişime geçebilirsiniz. Umarım sorununuz çözülür. 👍

Geri