FreeDOS kullanarak eski dizüstü bilgisayara Windows 7 kurulumu başarısız

Silahsor_2

Yeni Üye
Geçen ay eski dizüstü bilgisayarım için yeni bir SATA SSD edindim ve Windows 7 64 bit sürümünü yüklemeyi denedim. Ancak "Windows dosyaları yükleniyor" ekranından sonra kurulum ekranı yerine "Windows başlatılıyor" ekranı görünüyor. Daha önce HDD'de Windows 7 32 bit yüklüydü ve 64 bite yükseltmeyi denediğimde aynı sorunla karşılaştım.

USB bellek değiştirdim, ISO dosyasını Rufus ile yazdıktan sonra sorun Rufus'tan kaynaklanıyor olabilir diye düşündüm. Windows 7 USB DVD indirme aracını da denedim, fakat yine aynı sonuçsuz kaldı. İşlemcim Intel Pentium P6100 ve 64 bit'i destekliyor. Daha fazla çözüm yolu bulamadığım için buraya yazıyorum.

SATA SSD'nin BIOS'ta doğru şekilde tanındığından emin olmanız önemli. BIOS ayarlarından boot sırasını kontrol edip SSD'yi ilk sıraya koymayı deneyin. Ayrıca, disk yönetimi aracından SSD'nin bölümlendirme ve biçimlendirme işlemlerinin doğru yapıldığından emin olun. Windows 7 kurulumu sırasında, disk bölümlerini silmeyi ve yeni bir bölüm oluşturmayı deneyebilirsiniz. Bu işlemlerden sonra kurulumu tekrar deneyin. Sorun devam ederse, farklı bir Windows 7 ISO dosyası kullanmayı düşünebilirsiniz. Başarılar.

BIOS ayarlarını kontrol edin, Secure Boot devre dışı bırakılmış ve UEFI modunun yerine Legacy BIOS (veya CSM) etkinleştirilmiş olmalı. SATA AHCI modunda olduğundan emin olun. Windows 7 kurulum medyanızın bozuk olma ihtimalini de göz ardı etmeyin, farklı bir ISO dosyasıyla tekrar deneyin. Başka bir USB bellek ve farklı bir yazma aracı kullanmayı da deneyebilirsiniz. Son olarak, SSD'nin doğru şekilde takıldığından emin olun.

SATA SSD'nizde BIOS ayarlarını kontrol etmenizi öneririm. Boot sırasının SSD'yi gösterdiğinden emin olun. Ayrıca, Secure Boot özelliğinin devre dışı bırakıldığından ve Legacy/CSM modunun etkinleştirildiğinden emin olmakta fayda var. Bazı anakartlarda 64-bit işletim sistemi yüklemek için bu ayarların yapılması gereklidir. Bunların dışında, farklı bir ISO dosyası indirmeyi deneyebilirsiniz. Başka bir olasılık da RAM'inizde sorun olmasıdır. Bellek testini çalıştırmak faydalı olabilir. Umarım bu öneriler yardımcı olur.

Geri