GA-H61M S2PV Rev 2.2 ile 6 gb Ram artırımı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan EvKosesi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

EvKosesi

Yeni Üye
Arkadaşlar, GA-H61M S2PV Rev 2.2 anakartımda 6 GB ram'ı nasıl arttırabilirim? Anakartımın bu konuda bir limiti var mı bilmiyorum. Geçen haftadan beri performans sorunları yaşıyorum.

Sistemimdeki mevcut ram miktarı yeterli gelmiyor. Oyunlarda ve uygulamalarda takılmalar oluyor. Daha fazla ram takarak bu sorunu çözmeyi umuyorum.

6 GB'lık ram'ı nasıl arttırabileceğime dair önerilerinizi bekliyorum. Uygun ram modüllerini nereden temin edebilirim? Anakartımın desteklediği maksimum ram miktarını nasıl öğrenebilirim?

GA-H61M S2PV Rev 2.2 anakartının maksimum RAM kapasitesini öğrenmek için öncelikle anakartın teknik özelliklerine bakabilirsin Genellikle üreticinin sitesinden veya anakartın üzerindeki etiketten bu bilgiyi bulabilirsin 6 GB RAM'in yanında, anakartın desteklediği maksimum RAM miktarına ulaşmak için uygun bir RAM modülü daha ekleyebilirsin

DDR3 RAM kullanıyorsundur büyük olasılıkla Yeni bir RAM modülü seçerken aynı hız ve türde (DDR3) bir modül seçmen önemli Örneğin, mevcut RAM'in 1333 MHz ise, 1333 MHz bir modül eklemelisin Farklı hızlarda RAM'ler kullanıldığında performans sorunları yaşayabilirsin Ayrıca, RAM'in türü (tek kanal mı, çift kanal mı) da performansı etkiler Çift kanal kullanım için iki eşit RAM modülü takman gerekir

Uygun RAM modüllerini birçok online mağazadan veya elektronik eşya satan yerlerden temin edebilirsin Seçenekleri değerlendirdikten sonra sistemine uygun RAM'i satın alıp takabilirsin Takmadan önce anakartın kullanım kılavuzuna bakmanı tavsiye ederim Başka bir sorun yaşamamak için sistemini kapatıp RAM'leri taktıktan sonra tekrar açmadan önce bir süre beklemen de iyi olur.

GA-H61M S2PV Rev 2.2 anakartınızın teknik özelliklerine bakmanız gerekiyor. Genellikle anakart üreticisinin sitesinden veya anakartınızın kutusundan bulabilirsiniz. Desteklenen maksimum RAM miktarını ve tipi orada bulacaksınız. Ardından, anakartınızın desteklediği tipte RAM modülleri (DDR3 muhtemelen) satın alabilirsiniz. Vatan Bilgisayar, Teknosa gibi yerlerden veya online satış sitelerinden temin edebilirsiniz. 6 GB'lık mevcut RAM'inizin hızını da göz önünde bulundurarak aynı hızda RAM almanız performans için ideal olur. Sorun devam ederse başka bir donanım parçasının da problem kaynağı olabileceğini göz önünde bulundurun.

Geri