Game Garaj Buck 7A sistem kişiselleştirme önerileri

tatlienerji

Yeni Üye
Arkadaşımla birlikte bu bilgisayarı almayı düşünüyoruz. Dün Kuveyt Türk'ten 60.000 TL limitli Kredi Kartı çıkardı ve 60.000 TL bütçesi var. 15 ay vade farksız taksitlendirme imkanı olduğu için bu sistemi seçtik. Toplam tutarın 60.000 TL'yi aşmaması gerekiyor; fazladan bir şey ödeyemeyiz, taksitleri artıramayız. Sistemin özelleştirilmesi konusunda bazı önerilerinizi almak istedim; gözden kaçırdığımız bir şey var mı diye bakmak istiyorum. Sistemin bağlantısı: Buck 7A-RTX Super - Game Garaj

İşlemci R5 7500F olarak geliyor, ancak R5 8400F seçeneği 1700 TL daha ucuz. Diğer parçaları yükseltmek için bu tasarruftan yararlanmalı mıyız? Bunu değerlendirmek gerekiyor.

Anakart olarak Biostar B650MT geliyor, ancak Asus Prime B620M-K modelini 450 TL daha fazla ödeyerek tercih edebiliriz; bu daha güvenilir bir seçim olabilir.

Ekran kartı için Palit tercih etmeyi çok istiyorum, fakat bütçeyi aşıyor. Bu yüzden INNO 3D x3 OC düşünüyoruz. x2 ve x2 OC modelleri de var, ancak üç fanlı soğutmanın daha etkili olacağını düşünüyorum.

Depolama konusunda arkadaşımın yeni aldığı hızlı bir M2 SSD'si mevcut; en uygun fiyatlı seçeneği seçeceğiz.

RAM için 16 GB bu sistem için yetersiz kalır diye düşünüyorum ve 32 GB almak istiyoruz. Dört model arasında fiyat, frekans (MHz) ve gecikme süresi (CL) farklılıkları var. DDR5 platformunda hangisi daha iyi performans sunar? Seçimi iyi yapmak önemli.

Kasa olarak CMT591, A-RGB desteği nedeniyle mantıklı geldi.

Su soğutma sisteminde ise ilk seçenekler çok giriş seviyesi ve 120mm. Onlar yerine A-RGB destekli 400mm DF DC 400 modelini düşünüyorum. Daha iyi performans ve görsellik sunacaktır.

Geri