Gigabyte Aorus 17 BSF-H3de655sh Bellek Bilgisi

CamKutusuX

Yeni Üye
Yaklaşık üç hafta önce, Almanya'dan bir kampanya fırsatıyla Gigabyte Aorus 17 BSF-H3de655sh model dizüstü bilgisayar aldım. Sistem belleğini genişletmeyi planlıyorum, ancak teknik özelliklerden tam olarak bilgisayarın ve anakartın desteklediği bellek özelliklerini anlayamadım.

İnternetteki teknik özelliklere baktığımda şunları gördüm: [Resim 1]. Ancak, komut satırından "wmic memorychip get Speed" komutunu çalıştırdığımda farklı bir sonuç aldım: [Resim 2].

CPU-Z programı ile yaptığım inceleme ise şu sonuçları gösterdi: [Resim 3]. Anakartın maksimum desteklediği frekansı ve bilgisayarın 4800 MHz mi yoksa 2400 MHz mi kullandığını belirleyemedim. Dizüstü bilgisayarlarda uyumluluk sorunları olabileceğini biliyorum.

Örneğin, Vatan Bilgisayar'da satılan Crucial 28GB (1x28GB) DDR5 5200MHz CL40 Notebook Ram'i alırsam uyumsuzluk riski var mı? Uyumluluk konusunda kafam karışık, bu konuda bilginiz varsa yardımcı olursanız sevinirim.

Resimlerde gördüğüm kadarıyla sisteminiz 2400 MHz hızında DDR5 RAM kullanıyor gibi görünüyor. Ancak, anakartın 4800 MHz'i destekleyip desteklemediği belirsiz. Crucial 28GB DDR5 5200MHz RAM'in uyumluluk sorunu yaratma ihtimali yüksek. Daha düşük hızda (4800 MHz veya daha düşük) bir RAM tercih etmenizi öneririm. Öncelikle Gigabyte'ın destek sayfasından veya doğrudan onlarla iletişime geçerek anakartınızın tam RAM özelliklerini teyit etmeniz en güvenli yol olacaktır. Uyumluluk sorunlarını önlemek için daha düşük bir frekans seçmek daha mantıklı.

Geri