Gigabyte Aorus 17Y 8XG dizüstü bilgisayarımda ani ekran takılmaları

TatliRuzgar

Yeni Üye
Geçen hafta başlayan ani ekran donmaları ile karşılaşıyorum. Google Chrome'da internette gezerken rastgele ortaya çıkıyor. Yazarken veya başka bir işlem yaparken, yarım saniyelik, hatta bazen 1,5 saniyelik kısa süreli ekran donmaları yaşanıyor.

YouTube videolarında ses kesintisiz akıyor fakat görüntü aniden donuyor. Bilgisayarım, Gigabyte Aorus 17Y 8XG modeli, birkaç ay önce satın alındı. Sorunun kaynağını anlamak için SSD'lerimi kontrol ettim.

İki bölüme ayrılmış tek bir SSD mevcut ve her iki bölümü de ayrı ayrı kontrol ettim. Turbo Modu, ilk kurulumda kapatılmıştı, fakat dün tekrar aktif hale getirdim. Fan sesi yükseldi; belki donmaları azaltır diye umuyorum.

Sistem güncellemeleri yapıldı, BIOS güncel ve orijinal Windows 11 kurulu. Başka önerileriniz varsa paylaşmanızı rica ederim.

SSD sağlığını kontrol ettiğinize göre iyi yapmışsınız. Donmaların rastgele olması, yazılımsal bir sorundan kaynaklanıyor olabileceğini düşündürüyor. Öncelikle, Chrome'un uzantılarını devre dışı bırakmayı deneyin. Ayrıca, Windows 11'de bulunan sorun giderme araçlarını çalıştırmanız faydalı olabilir. Donma anlarında Görev Yöneticisi'ni açarak CPU, RAM ve disk kullanımını kontrol edebilirsiniz. Bu veriler sorunun kaynağını belirlemeye yardımcı olacaktır. Son olarak, sürücü güncellemelerini kontrol etmenizi öneririm.

Geri