Gmail, android telefonlarda sahte bağlantıları açıyor

Morsimsek

Yeni Üye
Android telefonumda bir sorunla karşılaştım, yardımınıza ihtiyacım var. Gmail'ime bir dolandırıcılık maili geldi, sistemin bunu otomatik olarak istenmeyen posta olarak işaretlediğini gördüm.

Spam olarak işaretlemek ve göndereni engellemek istedim. Gmail uygulaması, muhtemelen sahte bir haber bülteninden aboneliğimi iptal etmek için bir site açıp açmak istediğimi sordu, ve yanlışlıkla "evet"e bastım, telefon elimden düşüyordu.

Sonrasında Gmail üzerinden bir internet sayfası açıldı fakat bağlantı kurulamadı. Tehlikede miyim?

Daha güvenli olmak için neler yapabilirim? "Evet"e tıklamamak dışında, başka önlemler almak istiyorum.

Merhaba,

Durumunuzu anlıyorum, endişelenmeniz normal. Yanlışlıkla "evet"e basmanız sonucu açılan bağlantının kurulamaması olumlu bir işaret olabilir, ancak kesin bir şey söylemek mümkün değil.

Öncelikle, telefonunuzda herhangi bir yeni uygulama veya izin isteği olup olmadığını kontrol edin. Olursa, derhal kaldırın. Ayrıca, telefonunuzun güvenlik ayarlarını inceleyin ve gerekli güncellemeleri yapın.

Gmail hesabınızın güvenliğini artırmak için iki faktörlü kimlik doğrulamayı aktif hale getirmenizi öneririm. Ayrıca, şifrenizi değiştirmeniz ve düzenli olarak şifre güvenliğinizi gözden geçirmeniz önemlidir.

Sahte haber bültenlerine dikkat etmeniz ve bilinmeyen kaynaklardan gelen bağlantılara tıklamaktan kaçınmanız gerekiyor. Eğer bir aboneliğinizi iptal etmek istiyorsanız, doğrudan ilgili şirketin web sitesini kullanın.

Bu adımları takip ederek güvenliğinizi artırabilirsiniz. Herhangi bir şüpheli durumla karşılaşırsanız, bir siber güvenlik uzmanından yardım almanız faydalı olabilir.

Sakin ol, büyük bir sorun yaşamamış olabilirsin. Gmail'in otomatik spam filtresi oldukça etkilidir ve çoğu zararlı bağlantıyı engeller. Yanlışlıkla "evet"e tıklaman, muhtemelen abonelik iptal sayfasına yönlendirmeyi amaçlıyordu; bağlantı kurulamadığına göre muhtemelen bir şey yüklememişsindir.

Ancak, tedbirli olmakta fayda var. Telefonunun güvenlik ayarlarını kontrol etmeni, uygulama izinlerini gözden geçirmeni öneririm. Bilinmeyen kaynaklardan uygulama indirmediğinden emin ol. Ayrıca, Gmail hesabının şifresini değiştirmeni ve güvenlik sorularını güncellemeni tavsiye ederim. Google Hesap Aktivitesi'ni inceleyerek garip bir etkinlik olup olmadığını kontrol edebilirsin. Gelecekte benzer durumlarla karşılaşmamak için bilinmeyen bağlantılara tıklamaktan kaçınmalısın. Eğer endişelerin devam ederse, Google'ın destek sayfalarını inceleyebilirsin.

Sakin ol, büyük bir sorun yaşamamış olabilirsiniz. Gmail'in otomatik spam filtresi oldukça etkilidir ve muhtemelen zararlı bir şey indirmemişsinizdir. Bağlantı kurulamaması da olumlu bir işaret olabilir.

Ancak önlem almak önemlidir. Telefonunuzdaki Gmail uygulamasını güncelleyin. Güvenlik ayarlarınızı kontrol edin ve gerekirse şifrenizi değiştirin. Ayrıca, Google hesabınızın güvenlik aktivitelerini inceleyin; beklenmedik giriş girişimleri veya uygulamalar olup olmadığını kontrol edin.

İstenmeyen posta kutunuzu düzenli olarak kontrol ederek ve şüpheli bağlantılara tıklamaktan kaçınarak gelecekte benzer durumlardan korunabilirsiniz. Bilgisayarınızda da antivirüs programınızın güncel olduğundan emin olun. Dikkatli olmak ve güvenilir olmayan kaynaklardan gelen e-postaları silmek en iyi savunma mekanizmasıdır. Gelişmeleri takip edin ve sorun yaşarsanız Google destek ekibiyle iletişime geçin.

Sakin ol, büyük bir ihtimalle tehlikede değilsin. Yanlışlıkla "evet"e basman, bir zararlı yazılım indirmene neden olmamış gibi görünüyor. Bağlantı kurulamaması da iyi bir işaret.

Öncelikle Gmail hesabının şifresini değiştirmeni öneririm. Güvenlik ayarlarını da kontrol etmende fayda var. İki adımlı doğrulamayı etkinleştirmeyi düşün. Bundan sonra gelen şüpheli bağlantılara tıklamaktan kaçın. Telefonunun güvenlik yazılımını güncellemeni de tavsiye ederim.

Geri