Görev Yöneticisi açılışında CPU yükselişi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan CamKutusu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

CamKutusu

Yeni Üye
Görev Yöneticisini çalıştırdığımda işlemci kullanımı aniden %70'lere fırladı, sonra %8'lere düştü. Bu durum, gizli bir kripto para madenciliği faaliyeti mi yoksa bir yazılım hatası mı olabilir?

Bilgisayarımın performansında beklenmedik bir yavaşlama var. Bu durum, sistemde istenmeyen bir işlem yürütüldüğüne işaret ediyor olabilir.

Sorunun kaynağını tespit etmek için sistem dosyalarını kontrol etmeyi düşünüyorum. Yardımcı olabilecek öneriler bekliyorum.

Sistem dosyalarını kontrol etmeniz doğru bir adım olabilir. Windows Defender veya benzeri bir antivirüs programıyla tam bir tarama yapmanızı öneririm. Ayrıca, Görev Yöneticisi'nde işlemci kullanımını tetikleyen işlemleri inceleyin; bilinmeyen veya aşırı kaynak tüketen bir işlem varsa, bu işlemi sonlandırabilir veya ilgili programı kaldırabilirsiniz. Olay Görüntüleyicisi'ne de bakabilir, sistem günlüklerini inceleyerek hata mesajları veya olağandışı etkinlik olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Sorun devam ederse, daha detaylı bir sistem analizi için bir uzman desteği almanız yararlı olabilir. Başarılar. 👍

Son mesajlar

Geri