GTX 1070 Ti sistemde M.2 SSD sonrası siyah ekran sorunu

ZamanCocugu

Yeni Üye
Yeni bir M.2 SSD taktım, sistemde SATA SSD ve HDD de mevcuttu. Oyun oynarken, 45 dakika ile 2 saat arasında rastgele bir zaman diliminde, ekran kararıyor.

Monitörde "no display" hatası gözüküyor, fakat bilgisayar çalışmaya devam ediyor. Bilgisayarı yeniden başlatmak sorunu çözmüyor.

Sorunun kaynağını bulmaya çalışıyorum. Deneyimli kişilerin önerilerine ihtiyacım var.

Anakartım MSI X470 Gaming Pro Carbon, ekran kartım MSI GTX 1070 Ti Gaming, işlemci Ryzen 2600X ve yeni taktığım M.2 SSD Lexar NM610 Pro.

Bir hafta önce hem BIOS hem de ekran kartı sürücülerini güncelledim. M.2 SSD'yi çıkardıktan sonra oyun oynadım, problem yaşamadım.

M.2 SSD'nin takılmasından sonra oluşan bu sorun, büyük ihtimalle güç yönetimiyle alakalı. Yeni SSD'nin güç tüketimi, sistemin mevcut güç dağıtımını etkilemiş olabilir. Öncelikle BIOS'tan güç ayarlarını kontrol etmenizi, gerekirse PCI-e slot güçlerini yeniden atamanızı öneririm. Ayrıca, güç kaynağınızın yeterli olup olmadığını da gözden geçirmeniz faydalı olur. Sistemin sıcaklıklarını da kontrol edin. Son olarak, Windows'un güç seçeneklerini de inceleyebilirsiniz.

M.2 SSD'nin takılmasından sonra oluşan bu problem, sürücü uyumsuzluğu veya güç yönetimiyle ilgili olabilir. Öncelikle, BIOS ayarlarında PCIe slotlarının güç yönetimini kontrol edin. Ayrıca, Lexar NM610 Pro için en güncel NVMe sürücülerini tekrar kontrol edin ve kurun. Sorun devam ederse, güç kaynak ünitenizin yeterli olup olmadığını inceleyin. Sistem olay günlüğünü inceleyerek hata kayıtlarını kontrol etmek de faydalı olacaktır.

Geri