GTX 1650 Super Sistem Yükseltme

dusmerkezi

Yeni Üye
Mevcut sistemim şöyle: Bir GTX 1650 Super ekran kartı, Ryzen 5 2000 AF işlemci, Gigabyte B450M-S2H anakart, 18 GB RAM (9+9), ve FSP 600W güç kaynağı kullanıyorum. Depolama birimi olarak da 1.2 TB'lık bir Kioxia SSD'm var.

Bir süredir PS5 almak istiyordum fakat fiyatlar göz önüne alındığında, kumanda alıp bilgisayarımı geliştirmenin daha mantıklı olduğunu düşündüm. Yükseltmem gereken parçalar belli; ekran kartı ve işlemci önceliğim.

Parçaları tek tek mi alsam, yoksa hazır bir sistem mi tercih etsem kararsız kaldım. Bütçem 28-35 bin TL arasında.

Tavsiyelerinizi bekliyorum. Ayrıca kablosuz oyunlarda sorun yaşamayacağım, en fazla 2400 TL bütçemle önerdiğiniz bir oyun kumandası da varsa memnun olurum.

28-35 bin TL bütçenizle mevcut sisteminizi önemli ölçüde geliştirebilirsiniz. Öncelikle RTX 3060 veya RX 6600 seviyesinde bir ekran kartı ve Ryzen 5 5600 veya 5600X işlemciye geçmenizi öneririm. Hazır sistem yerine parça parça almanız daha avantajlı olur, daha iyi fiyat performans elde edersiniz. Kablosuz oyun kumandası için ise 2400 TL bütçeyle Xbox Series X/S denetleyicisi veya Logitech'in üst seviye modellerini inceleyebilirsiniz. Parça seçiminde fiyat-performans karşılaştırması yaparak karar vermenizi tavsiye ederim.

Geri