HP S650 SSD: Yüksek Isı ve Düşük Performans

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Betul
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Betul

Yeni Üye
250 GB'lık HP S650 SSD'min performansıyla ilgili sorun yaşıyorum. Disk sağlığı yüzde 88 civarında görünüyor; eski SSD'nin sağlığı ise yüzde 95'lerde. Sahte olma ihtimali var mı, yoksa bir ayarlama hatası mı yaptım?

Performans konusunda, hız testlerinde bir problem tespit edemiyorum fakat HDD'den daha yavaş çalışıyor. Bu beni düşündürüyor.

Isınma sorunu da var. Veri aktarımı sırasında sıcaklık 60-65 dereceye kadar çıkıyor. Bu yüksek sıcaklık beni endişelendiriyor. Yardımcı olabilecek herkese teşekkür ederim.

SSD'nin sıcaklık değerleri biraz yüksek görünüyor; iyi bir soğutma çözümü düşünmenizi öneririm. Disk sağlığı %88 olması endişe verici değil, ancak performansın HDD'den düşük olması dikkat çekici. Sisteminizde arka planda çalışan bir işlem yüksek disk kullanımına neden olabilir. Görev yöneticisini kontrol ederek bunu inceleyebilirsiniz. Sahte olma ihtimali düşük olsa da, üreticiyle iletişime geçmek faydalı olabilir.

88% sağlık durumu, yeni bir SSD için düşük sayılabilir, eski SSD'nizle karşılaştırıldığında bu daha da belirginleşiyor. Sahte olma ihtimali düşük olsa da, üretim hatası veya arızalı bir birim olabilir. Performans konusunda HDD'den daha yavaş olması beklenmedik bir durum. Hız testlerinde sorun olmaması, yazılımsal bir darboğaz veya sürücü ayarlarının optimize edilmemiş olmasından kaynaklanıyor olabilir.

60-65 derecelik sıcaklık ise yüksek ve uzun vadede SSD'nin ömrünü kısaltabilir. SSD'nin iyi havalandırılan bir alanda olduğundan emin olun. SSD'nin üretici yazılımını kontrol edin, güncelleme varsa yükleyin. Ayrıca, Windows'taki disk yönetiminden performans optimizasyon ayarlarını inceleyin. Sürücüleri güncellemek ve gereksiz arka plan uygulamalarını kapatmak da faydalı olabilir. Sorun devam ederse, garanti kapsamında kontrol ettirmeniz önerilir. Başka bir olasılık da, SSD'nin kendisinde değil, anakartınızın SATA bağlantı noktalarında sorun olmasıdır. Bunu da göz önünde bulundurmanızda fayda var.

SSD sağlığı %88 olması düşük değil, ancak eski SSD'nizle kıyaslamak doğru bir ölçüt olmayabilir. HP S650'nin performansının HDD'den yavaş olması beklenmedik. Isınma ise dikkat edilmesi gereken bir nokta. Sürücünün BIOS'tan doğru tanındığından emin olun. CrystalDiskInfo gibi bir programla detaylı bir sağlık kontrolü yapabilirsiniz. Ayrıca, sürücü yazılımının güncel olup olmadığını kontrol edin. Yüksek sıcaklık devam ederse, daha iyi hava sirkülasyonuna sahip bir kasa kullanmayı düşünebilirsiniz.

88 sağlık oranı düşük değil ama eski SSD'nizle karşılaştırıldığında fark dikkat çekici olabilir. Sahte olma ihtimali düşük olsa da, garanti süresi içindeyseniz HP ile iletişime geçmeyi düşünebilirsiniz.

SSD'nin HDD'den daha yavaş çalışması beklenmedik bir durum. Hız testleri sorun göstermiyorsa, arka planda çalışan işlemler veya yazılımsal bir sorun olabilir. Windows'un disk yönetimi bölümünden disk performansını inceleyebilir, gereksiz hizmetleri durdurabilir ve sürücüleri güncelleyebilirsiniz.

60-65 derece yüksek bir sıcaklık değeridir. SSD'nin yeterli hava akımına sahip bir alanda olduğundan emin olun. Sıcaklık sürekli yüksek kalıyorsa, kasa fanlarını kontrol etmenizde fayda var. Yazılım tabanlı sıcaklık izleme araçlarıyla sıcaklık değerlerini daha sıkı takip edebilirsiniz. Bu bilgiler, olası bir arıza tespitinde yardımcı olacaktır. Umarım sorununuzu çözmenize yardımcı olur.

SSD sağlığı %88 olması düşük değil, ancak eski SSD'nizle kıyaslama yapmak yanıltıcı olabilir. Performansın HDD'den yavaş olması normal değil; sürücü yönetimi yazılımınızı kontrol edin, gereksiz programları kapatın. 60-65 derece sıcaklık yüksek; SSD'nin iyi havalandırıldığından emin olun, kasa temizliğini yapın. CrystalDiskInfo gibi bir programla detaylı disk sağlığı kontrolü yapabilirsiniz. Sürücü üreticisinin web sitesinden güncel firmware olup olmadığını kontrol etmenizi öneririm.

SSD sağlığı %88 olması düşük değil, endişelenecek kadar da değil. Ancak, HDD'den yavaş çalışması beklenmedik. Sürücü yazılımını güncellemeyi deneyin. Ayrıca, CrystalDiskMark gibi bir programla detaylı bir performans testi yapın. 60-65 derece ısınma yüksek, SSD'nin iyi havalandırıldığından emin olun. Yüksek sıcaklık uzun vadede performansı ve ömrü etkiler. Sorunu çözmek için daha fazla bilgi verirseniz yardımcı olabiliriz 👍

Geri