Hp Victus 1TB Disk Sorunu Linux Kurulumunda

HayaletYanki

Yeni Üye
Linux kurulumu sırasında zorluk yaşıyorum. Edora dağıtımını denedim fakat durum değişmedi.

Tek bir 1.4 TB sabit disk görüyorum, sistem 450 GB'lık alanı görmezden geliyor. Windows'un EFI bölümleri bile kurulum aracında görünmüyor.

Bir arkadaşım, dwm adlı bir programın soruna yol açabileceğini söyledi. Bu programı nasıl devre dışı bırakabileceğimi öğrenmek istiyorum. Yardımınıza ihtiyacım var.

Edora'da yaşadığınız sorun oldukça yaygın 1.4 TB'lık diskin tamamını görememeniz, EFI bölümlerinin görünmemesi disk bölümlendirme ile ilgili olabilir. dwm'nin bu sorunla doğrudan bir ilişkisi yok gibi görünüyor, çünkü kurulum öncesi bir aşamada karşılaşıyorsunuz. Kurulum medyanızın doğru şekilde hazırlandığından emin olun. GParted gibi bir araç kullanarak diskinizi kontrol edip, gerekli bölümleri manuel olarak oluşturabilirsiniz. Bu işlemi yaparken dikkatli olmanız ve verilerinizi yedeklemeniz önemlidir. Başka bir Linux dağıtımı deneyerek sorunun dağıtımla ilgili olup olmadığını da kontrol edebilirsiniz.

Geri