HP Victus RTX 4050 dizüstü bilgisayar düşük kare hızları sunuyor

renkoykusu

Yeni Üye
Yaklaşık 15 ay önce aldığım HP Victus SN16 modelinde oyun performansıyla ilgili bir sorun yaşıyorum. Genel olarak oyunlarda sorun yaşamıyorum fakat kare hızları beni hayal kırıklığına uğratıyor. Sorunun kaynağını tespit edemiyorum.

Tüm sürücülerim, Windows dahil, güncel. Ekran kartı sürücüsünü tamamen kaldırıp yeniden yükledim, yine de sorun devam ediyor. Örneğin, Valorant'ta en yüksek ayarlarda 140-210 FPS alırken, aniden 110 FPS'ye kadar düşüyor. Bu durum yoğun sahnelerde değil, sakin anlarda bile gerçekleşiyor. Dahası, grafik kalitesini düşürdüğümde FPS artması yerine daha da azalıyor. CS:GO'da da benzer şekilde 130-210 FPS aralığında kalıyorum. Anlam veremiyorum.

Ekran kartının 100 watt yazmasına rağmen güç tüketimi 40 watta takılı kalıyor. Bu durum da ayrı bir sorun teşkil ediyor. Bilgisayarın özelliklerini aşağıda paylaşıyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Omen ayarlarında "discrete" seçeneği aktif ve performans modu seçili. Tüm gerekli ayarlar yapılmış durumda, ayarlardan kaynaklı bir sorun olduğunu sanmıyorum.

İkinci bir monitör kullanıyorum, ana ekran olarak bunu kullanıyorum. Bilgisayar, yanında bir soğutucu ile çalışıyor ve sadece bir ekran aktif. Monitörüm ASUS TUF 27 inç 165 Hz. Sistem özelliklerim: NVIDIA RTX 4050 6 GB 100 watt, 14 GB 2x7 5200 MHz RAM, AMD Ryzen 7 7740HS, 800 GB M.2 SSD (5 GB okuma 5 GB yazma), Windows 11.

Geri