i5 12400F İşlemci 2.7 GHz'de Takılıyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan EvYolunda
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

EvYolunda

Yeni Üye
Geçtiğimiz ay bu işlemciyi satın aldım. Oyunlarda ya da normal kullanımda, işlemci hızı 2.7 GHz'in altında veya üstünde asla değişmiyor. Sabit güç ayarlarını tümüyle kontrol ettim, bunu belirtmenize gerek yok.

BIOS ayarlarından Turbo Boost özelliğini de aktifleştirdim. Denenecek her yöntemi denedim kısaca. Ancak işlemci hızı hala 2.7 GHz'de sabit kalıyor.

Bu sorunun sebebi ne olabilir? Yardımcı olursanız minnettar olurum. Anakartım MSI Pro B760M-B modeli.

B760M-B anakartınızın işlemciyle uyumluluğunu kontrol etmenizi öneririm. MSI'ın destek sayfasından işlemcinizin anakartınızla tam olarak uyumlu olup olmadığını teyit edebilirsiniz. Bazı durumlarda BIOS güncellemesi gerekebilir. En son BIOS sürümünü indirmeyi ve kurmayı deneyin. İşlemci sıcaklıklarını da gözlemlemeniz faydalı olacaktır. Aşırı ısınma durumunda, işlemci frekansını düşürerek çalışabilir. Son olarak, güç yönetimi ayarlarını Windows'un kendi güç seçeneklerinden de inceleyebilirsiniz. Yüksek performans modunu seçmeyi deneyin. Umarım sorununuz çözülür.

Geri