i5 14600F - RX 6800 Sistemde Yüksek İşlemci Kullanımı

kalemkutbu

Yeni Üye
i5 14600F işlemci kullanan bir sistemim var, anakartım MSI Pro B660M-E DDR4 ve 18 GB RAM desteği sunuyor. Ekran kartım ise XFX Speedster SWFT 319 Radeon RX 6800 12GB GDDR6 192 bit. Depolama olarak 750 GB SSD kullanıyorum.

İşlemci yükü sürekli olarak %100'e yakın seyrediyor, bu sorunu nasıl çözebilirim? Sistem performansımı ciddi şekilde etkiliyor.

Bu durum oyun oynarken ve diğer uygulamaları kullanırken çok belirgin bir şekilde hissediliyor. Yardımcı önerilerinizi bekliyorum.

Sistem kaynaklarının sürekli yüksek kullanımda olması birkaç nedenden kaynaklanabilir. Öncelikle görev yöneticisinde hangi süreçlerin işlemciyi en çok kullandığını kontrol etmenizi öneririm. Arka planda çalışan gereksiz uygulamalar varsa bunları kapatmayı deneyebilirsiniz. Ayrıca işlemcinin ısınması da performans düşüklüğüne yol açabilir; sistem sıcaklıklarını kontrol etmekte fayda var. Windows güncellemelerini ve sürücüleri güncellemek de çözüm olabilir. Son olarak, daha fazla RAM kullanımı gerektiren uygulamalar çalıştırıyorsanız, sisteminizin mevcut RAM kapasitesi yetersiz kalıyor olabilir.

Geri