IdeaPad 700 15-ISK Mavi Ekran Hatası

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Sevda
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Sevda

Yeni Üye
Lenovo IdeaPad 700 15-ISK dizüstü bilgisayarım sorun çıkarıyor. Donanım özellikleri şöyle: GTX 960M ekran kartı, i7 6800HQ işlemci, 18 GB RAM, 280 GB WD Black SSD var.

Birkaç hafta önce işletim sistemini yeniden kurdum ve sonrasında yeni bir SSD taktım. Bu işlemden sonra cihaz mavi ekran hatası vermeye başladı.

Daha önce de yüksek yük altında çalışırken kapanma sorunu yaşıyordum. Şimdi ise bu mavi ekran hatası sık sık kendini gösteriyor.

Bazı hata kayıtlarını topladım ama diğerleri bozulmuştu. Bu son kaydı burada paylaşıyorum; belki buradan bir çözüm bulunabilir.

Paylaştığınız hata kaydı çok yardımcı olabilir. Öncelikle, sürücü güncellemelerini kontrol etmenizi öneririm. Özellikle ekran kartı ve chipset sürücülerine odaklanın. Ayrıca, RAM'lerin sağlamlığını kontrol etmek için bir bellek testi yapabilirsiniz. Sistemin ısınması da mavi ekran hatasına yol açabilir, bu yüzden termal macun kontrolü de faydalı olabilir. Sorun devam ederse, detaylı hata kodunu paylaşmanız teşhis için daha kolay olur 👍

Paylaştığınız hata koduna göre daha detaylı bir araştırma yapmak gerekiyor. Sürücü güncellemelerini kontrol edin, özellikle ekran kartı ve chipset sürücülerine odaklanın. Windows'un bellek testini çalıştırmanızı ve SSD'nin sağlığını kontrol etmenizi öneririm. Yüksek sıcaklıklar da bu tür sorunlara yol açabilir, sistemin soğutma performansını gözden geçirmekte fayda var. Hata kodunu ve sistem bilgilerini bir başka forumda daha paylaşmayı deneyebilirsiniz, farklı bakış açıları yardımcı olabilir. 🙂

Geri