Intel anakartta AMD RAM kullanılabilir mi?

CamdaYalnizlik

Yeni Üye
Intel Z770 anakartım için RAM satın aldım fakat tereddüt ettim çünkü kutuda "en yeni AMD DDR4 anakartlarda en yüksek performans için optimize edilmiştir" yazıyordu ve ön tarafta da AMD için DDR4 bellek yazmaktaydı.

Bu RAM'leri Intel işlemcimle ve anakartımla kullanırsam sorun yaşar mıyım? 32 GB (2x16 GB) 5600 MHz CL35 RAM'ler aldım, bağlantısını da ekliyorum.

Corsair Vengeance RGB 32 GB (2x16 GB) 5600 MHz DDR4 CL35 1,40V EXPO & XMP RAM (CMH32GX4M2B5600Z35) kullansam sorun olur mu? Intel işlemcilerle uyumlu mudur?

Intel sistemimde çalıştırmanın bir sakıncası var mıdır?

Rahat olun, endişelenmenize gerek yok. Kutu üzerindeki yazılar biraz yanıltıcı olabilir. DDR4 bellek tipi, hem Intel hem de AMD işlemcilerle uyumlu bir standarttır. "AMD için optimize edilmiştir" yazması, bu RAM'lerin AMD platformlarında en iyi performansı verecek şekilde ayarlandığı anlamına gelir; Intel sistemlerde çalışmayacağı anlamına gelmez.

5600 MHz hız ve CL35 gecikme süreleri, Z770 anakartınızın desteklediği frekans aralığına bağlı olarak sorunsuz çalışabilir. Ancak, anakartınızın BIOS ayarlarından XMP profilini etkinleştirmeniz gerekebilir. 5600 MHz'i desteklemiyorsa, daha düşük bir frekansta çalışacaktır, yine de sorunsuz çalışacaktır.

Corsair Vengeance RGB serisi genellikle güvenilir bir markadır. Sisteminizde herhangi bir uyumsuzluk yaşama olasılığınız düşük. Kurulum sonrası herhangi bir sorunla karşılaşırsanız BIOS ayarlarınızı kontrol edebilirsiniz.

Geri