Intel Arc A750: Sistem Kapanınca Açılmıyor

GolgeGezgini

Yeni Üye
Yeni ekran kartımı taktıktan sonra, bilgisayarı yeniden başlatmaya veya kapatıp açmaya çalıştığımda sorun yaşıyorum. Eski kartı taktığımda ise her şey yolunda gidiyor. Sistemi kapatıp 3 dakika bekledikten sonra düzeliyor.

Bu yeni ekran kartı sanki çok eski bir araba gibi davranıyor; hemen çalışmıyor, biraz beklemesi gerekiyor. Ekran kartında donanım hatası yok; bağlantı noktalarında, fanlarda veya oyun performansında bir sorun tespit edemedim. Sürücüleri DDU ile silip tekrar yüklemeyi denedim, sonuç değişmedi.

Sorun sadece kapanıp açmada; başka bir sorun yaşamıyorum. Sistem birkaç dakika dinlenmeden açılmıyor gibi duruyor.

Güç kaynağınızın yeterli watt'a sahip olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Yeni ekran kartınız eski karttan daha fazla güç çekebilir ve güç kaynağınız bunu karşılayamadığı için bu durum ortaya çıkabilir. Ayrıca, anakartınızın BIOS ayarlarında PCI-E güç yönetimiyle ilgili bir seçenek varsa, bunları inceleyebilirsiniz. Bazı anakartlarda PCI-E yuvasının güç seviyesini ayarlama seçeneği bulunur. Bu ayarları varsayılan değerlere döndürmeyi deneyebilirsiniz. Son olarak, anakartınızın ve işlemcinizin ısınmasını da gözlemleyin. Aşırı ısınma da benzer sorunlara yol açabilir.

Geri