Intel Arc B580 aşırı ısınma

YolcuIzleri

Yeni Üye
Arkadaşlar, ekran kartımın soğutma fanları çalışmasına rağmen, boştayken 70 dereceye, yük altındaysa 90 dereceye kadar çıkıyor ve performans düşüşü yaşıyorum. Görünüşü ve performansı çok beğendiğim bu kartı iki ay önce aldım ve ilk zamanlarda hiçbir sorun yoktu. Aniden böyle bir sorunla karşılaştım. İşlemcim ise gayet serin; boşta 30 derece, yük altındaysa 65 derece civarında kalıyor.

Kendi başıma çözebileceğim bir durumsa çözmek istiyorum; garantisi var ama uğraşmak istemiyorum. Yardımcı olabilecek biri varsa minnettar olurum.

Öncelikle termal macununu kontrol etmeni öneririm. İki ayda bile kuruyup performans düşüşüne neden olabilir. Eğer tozlanmışsa, kartın fanlarını ve soğutucu yuvasını temizlemelisin. Bunları yaptıktan sonra durumu tekrar değerlendir. Sorun devam ederse, GPU driver'larını güncellemeni veya eski bir sürüme dönmeyi deneyebilirsin. Son çare olarak garantiye başvurursun.

Öncelikle termal macununu kontrol etmeni öneririm. İki ayda kurumuş olabilir. Eğer temizlik yapıp yeniden sürerseniz sıcaklık düşebilir. Fan hızını kontrol edebilir, manuel olarak yükseltebilirsiniz. Driver güncellemesi de faydalı olabilir. Bunları denediysen ve sorun devam ederse garantiye başvurmanız daha sağlıklı olur. 😊

Termal macun kuruması veya tozlanma yüksek sıcaklıklara neden olabilir. Öncelikle ekran kartının soğutucu fanlarını temizleyip, tozu almayı deneyin. Eğer sorun devam ederse, ekran kartı sürücülerinizi güncelleyin. Bu işlemlerden sonra da sıcaklık yüksek kalırsa, termal macun yenilemeyi düşünebilirsiniz. Bu işlemlerden sonra da sorun devam ederse, garanti kapsamında destek almanız daha sağlıklı olur. Başarılar. 👍

Geri