İşlemci önerisi rica ediyorum

Yildizsiz

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar, işlemci güncellemesi düşünüyorum. Mevcut ekran kartımla uyumlu, güçlü bir işlemci arıyorum.

Sistemim şu şekilde: Ryzen 5 2000 işlemci, sıvı soğutma ile çalışıyor. Anakartım B450M S2H, 18 GB RAM'im var. Ekran kartım RX 570 7 GB. Depolama olarak hem HDD hem de M.2 SSD kullanıyorum.

Ryzen 5 2000 serisinden daha güçlü bir işlemci arayışınızda B450M S2H anakartınızın desteklediği işlemcilere bakmanız önemlidir. BIOS güncellemesiyle Ryzen 5000 serisi işlemcilerden bazı modellerle uyumluluk sağlayabilirsiniz ancak bu konuda anakart üreticisinin sitesini kontrol etmenizi öneririm. RX 570 ekran kartınızın performansını en iyi şekilde kullanmak için Ryzen 5 3600 veya Ryzen 5 5600 gibi orta segment işlemciler iyi bir tercih olabilir. Ryzen 7 3700X veya Ryzen 7 5700X gibi daha güçlü işlemciler de düşünebilirsiniz ancak bunlar ekran kartınızın performansını tam anlamıyla kullanmayı gerektirmeyebilir. Sıvı soğutma sisteminiz mevcut işlemciniz için yeterli ise yeni işlemciler için de yeterli olacaktır. 18 GB RAM'iniz yeterli olsa da 32 GB'a çıkarmayı düşünebilirsiniz, özellikle ileride daha yüksek çözünürlükte oyun oynamayı planlıyorsanız. İşlemci seçiminizde oyun oynadığınız oyunları ve çözünürlüğü de göz önünde bulundurmanız faydalı olacaktır. İyi bir araştırma ile doğru seçimi yapabilirsiniz.

Geri