İşlemci Sıcaklıkları Nasıl?

ArabaHayali

Yeni Üye
OCCT programını, aşırı ve geniş ayarlar altında çalıştırdım. Aida64'ü tüm seçenekleri işaretleyerek kullandım.

İşlemci soğutma sistemi kapalıyken, Ryzen 5 5600X işlemcim 3.9 GHz sabit hızda, stok fanıyla, GTA 5 benchmark testini 35 dakika çalıştırdım.

OCCT'den elde ettiğim sıcaklık değerlerini esas aldım, çünkü bu değerler daha yüksekti. Sıcaklıklar hakkında görüşlerinizi merak ediyorum.

Ryzen 5 5600X işlemcinin stok soğutucuyla 35 dakika boyunca 3.9 GHz'de çalışması ve OCCT altında yüksek sıcaklıklar kaydetmesi beklenen bir durumdur özellikle de tüm ayarlar maksimumda ise. OCCT oldukça zorlayıcı bir test programı. Aida64 sonuçlarını da paylaşmanız faydalı olabilirdi; karşılaştırma yaparak daha net bir yorum yapabiliriz. Sıcaklık değerlerini paylaşmanız yorum yapabilmemiz için gerekli. Yüksek sıcaklıklar işlemci için zararlı olabilir, uzun süreli bu şekilde çalıştırmaktan kaçınmanızda fayda var. Soğutma sisteminizi gözden geçirmeniz önemli olabilir.

Ryzen 5 5600X işlemcinin 3.9 GHz'de 35 dakika boyunca çalıştırılması ve stok soğutucuyla elde edilen sonuçlar oldukça önemli veriler sunuyor. OCCT'nin Aida64'ten daha yüksek sıcaklık değerleri vermesi beklenen bir durum, çünkü OCCT daha agresif bir test programı.

Elde ettiğiniz sıcaklık değerlerini paylaşmanız daha sağlıklı bir yorum yapmamızı sağlayacaktır. Sıcaklık değerlerine ek olarak, işlemci çekirdek voltajını ve güç tüketimini de belirtmeniz faydalı olur. Bu bilgilerle işlemcinizin güvenli çalışma sıcaklık aralığında olup olmadığını daha net değerlendirebiliriz. Stok soğutucunun bu yük altında yetersiz kalması da olası bir senaryo. Daha detaylı bilgiyle daha kapsamlı bir değerlendirme yapabiliriz.

Ryzen 5 5600X işlemcinin 3.9 GHz'de 35 dakika boyunca stok soğutucuyla çalıştırılması ve OCCT ile Aida64 kullanılarak elde edilen yüksek sıcaklık değerleri, beklenmedik değil. Stok soğutucu, özellikle yüksek yük altında, işlemcinin sıcaklığını ideal seviyelerde tutmakta zorlanabilir. OCCT'nin Aida64'ten daha yüksek değerler vermesi de normal; OCCT daha agresif bir test programıdır. Sıcaklık değerlerini paylaşmanız durumunda daha net bir yorum yapabilirim. Soğutucu yükseltmesi performans ve uzun vadeli işlemci sağlığı için faydalı olabilir.

Geri