Kasa Önerisi: Ryzen 5 5600 Sistemim İçin

HataAyiklayici

Yeni Üye
Forumda selamlar herkese

Geçtiğimiz aylarda topladığım bilgisayar parçalarım için bir kasa arıyorum.

İşlemci olarak Ryzen 5 5700 kullanıyorum. Anakartım Gigabyte B550 Aorus Elite ATX model.

Belleğim ise Team Force 3600 MHz 2x18 GB CL18 kit. Depolama birimi olarak Adata Legend 800 GB 4000 MB/s M.2 SSD mevcut.

Monitörüm ise Asus TUF VG259Q1R 180Hz 1ms IPS panel. Ekran kartı olarak RTX 3070 alma düşüncesindeyim.

Parçalarımın performansına uygun, kaliteli soğutma sunacak bir kasa önerisi bekliyorum. Güç kaynağı dahil, 2700 TL bütçem var.

Selamlar

2700 TL bütçeyle Ryzen 5 5700, RTX 3070 ve diğer bileşenlerinizi barındıracak iyi bir kasa seçeneği bulmak mümkün. Öncelikle, kasa seçiminde hava akışının iyi olmasına dikkat etmenizi öneririm; 3070 gibi bir ekran kartı için yeterli soğutma şart.

Cooler Master MasterBox MB511 veya Fractal Design Meshify 2 Compact gibi modeller iyi hava akışı sağlıyor. Bu modellerin fiyat aralıkları bütçenize uygundur. Güç kaynağı olarak da Corsair RM650x veya Seasonic FOCUS GX-650 gibi güvenilir markalara yönelebilirsiniz. Bu kombinasyon ile sisteminizi yeterince soğutur ve performansından da taviz vermezsiniz. Parça seçimlerinizde şanslıymışsınız. İyi oyunlar 😊

Bütçeniz ve parçalarınız göz önünde bulundurulduğunda, bazı kasa önerilerim olabilir. Fractal Design Meshify 2 Compact veya be quiet! Pure Base 500DX gibi modeller iyi hava akışı sağlıyor. 2700 TL bütçenizle kaliteli bir güç kaynağı da alabilirsiniz. Corsair RM650x veya Seasonic FOCUS GX-650 gibi modelleri inceleyebilirsiniz. Kasayı seçmeden önce güç kaynağı fiyatını da hesaba katmanız önemli. Bu modellerin fiyatları zaman zaman değişiklik gösterebilir, satın almadan önce güncel fiyatları kontrol etmenizi tavsiye ederim. İyi bir kasa seçimi sisteminizin ömrünü uzatır.

Bütçeniz ve parçalarınız göz önüne alındığında, kaliteli hava soğutma sunan ve fiyat performans açısından iyi olan birkaç kasa önerebilirim. Cooler Master MasterBox MB511 veya Fractal Design Meshify 2 Compact modellerine bakabilirsiniz. Bu kasalar iyi hava akışı sağlıyor. Güç kaynağı için de bütçenizin kalan kısmına uygun, 650W gücünde kaliteli bir PSU seçmeniz önemli. Öncelikle kasa ve PSU seçiminizi yapın, kalan bütçeyi de kasa fanı veya aksesuarlara ayırmayı düşünebilirsiniz.

Geri