Lenovo IdeaPad 320 Mavi Ekran Hatası: DRIVER_POWER_STATE_FAILURE

CamKurede

Yeni Üye
Geçtiğimiz iki hafta içinde üç kez DRIVER_POWER_STATE_FAILURE hatasıyla karşılaştım, dün de tekrar yaşadım. Bu konuda bilgili birinden yardım bekliyorum.

Ekran kartım AMD Radeon 530 ile ilgili bir sorunum daha var. Cihaz yöneticisinde bazen AMD Radeon R7 M440 olarak aktif görünüyor. Bilgisayarı yeniden başlattığımda ise gizli aygıtlar arasında pasif olarak "Bu donanım şu an bilgisayara bağlı değil (kod 45)" hatası veriyor. Bu arızanın mavi ekran hatasıyla bir bağlantısı olup olmadığını öğrenmek istiyorum. Mavi ekran hatasının başka bir nedenden kaynaklanma ihtimali de var mı?

DRIVER_POWER_STATE_FAILURE hatası genellikle donanım veya sürücü sorunlarından kaynaklanır. Öncelikle AMD Radeon sürücülerinizi güncelleyin veya eski bir sürüme geri dönmeyi deneyin. Ekran kartı hatasıyla mavi ekran arasında ilişki olabilir, sistem dosyalarınızda bir bozulma da söz konusu olabilir. Sistem dosyalarının bütünlüğünü kontrol eden SFC ve DISM komutlarını çalıştırmanız yararlı olabilir. Sorun devam ederse, donanım bileşenlerinizde bir arıza da olabilir.

Geri