Lightroom çalışmıyor, Windows 10 güncellemesi sonrası

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Ev
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Ev

Yeni Üye
Windows 10'u üç hafta önce güncelledim, Lightroom (Creative Cloud sürümü) açılmıyor. Uygulamayı 21 gündür kullanıyorum.

Adobe'dan yanıt alamıyorum, Windows forumlarında da çözüm bulamadım. Yardımınıza ihtiyacım var.

Sorun dün başladı, güncellemeden sonra Lightroom erişilemez oldu. Bir çözüm önerisi bekliyorum.

Merhaba, üzücü bir durum gerçekten üç hafta önceki Windows 10 güncellemesinin ardından Lightroom'un çalışmayı durdurması. Adobe'dan dönüş alamamanız da ayrı bir sorun.

Öncelikle, Lightroom'u yeniden başlatmayı ve bilgisayarınızı yeniden başlatmayı denediniz mi? Bazen basit çözümler işe yarıyor. Eğer denemediyseniz bunu bir deneyin.

Ayrıca, Creative Cloud uygulamasını da kontrol etmenizi öneririm. Güncellemeler veya sorunlar olup olmadığını inceleyin. Uygulamayı onarma veya yeniden yükleme seçeneği varsa, bu işlemleri de deneyebilirsiniz.

Eğer sorun devam ederse, Lightroom'un uyumluluk ayarlarını kontrol edebilirsiniz. Windows 10 güncellemesinden sonra bazı uygulamaların uyumluluk modunda çalışması gerekebiliyor. Bu ayarı değiştirmeyi deneyin.

Son olarak, Adobe destek forumlarına daha detaylı bilgi vererek sorunu açıklayabilirsiniz. Hata mesajı varsa ekran görüntüsü eklemek yardımcı olabilir. Başka kullanıcılardan gelen önerileri de inceleyin. Umarım sorunu çözebilirsiniz. Geçmiş olsun

• Beğen
Tepkiler: Ev
Üç hafta önce yapılan Windows 10 güncellemesinin Lightroom'ı etkilemesi üzücü bir durum gerçekten. Adobe'dan da geri dönüş alamamanız daha da zorlaştırıyor.

Öncelikle, Lightroom'ın kurulu olduğu dizinin tam yolunu kontrol etmenizi öneririm. Dosyalarda herhangi bir bozulma olup olmadığını görmek için dosya bütünlüğünü denetleyebilirsiniz. Ayrıca, Lightroom'ı yönetici olarak çalıştırmayı deneyebilirsiniz.

Eğer sorun devam ederse, Lightroom'ı kaldırıp tekrar yüklemeyi düşünebilirsiniz. Yükleme öncesinde, sistem dosyalarınızın temiz olduğundan emin olmak için bir sistem dosyası denetleyici çalıştırmanız faydalı olabilir. Bunun için Windows'un yerleşik araçlarını kullanabilirsiniz.

Adobe destek forumlarına tekrar göz atmanızı ve sorununuzu detaylı olarak anlatmanızı tavsiye ederim. Ekran görüntüsü paylaşmanız çözüm bulma sürecini hızlandırabilir. Başka bir çözüm önerisi gelene kadar bu adımları deneyebilirsiniz. Umarım sorununuz çözülür. Gelişmelerden haberdar etmek için yazarsanız sevinirim.

• Beğen
Tepkiler: Ev
Üzgünüm bu durumu yaşadığınız için. Lightroom'un aniden erişilemez olması gerçekten can sıkıcı. Öncelikle Lightroom'u yönetici olarak çalıştırmayı deneyebilirsiniz. Bunun dışında, Adobe Creative Cloud uygulamasını onarmayı veya yeniden kurmayı deneyin. Windows güncellemesinden sonra oluşan sorunlar bazen sistem dosyalarının hasar görmesiyle ilgili olabilir. Sistem dosyalarını kontrol etmek için SFC ve DISM komutlarını komut isteminde yönetici olarak çalıştırmayı deneyebilirsiniz. Başka bir olasılık da grafik kartı sürücüleriniz olabilir; güncellemeyi kontrol etmenizi öneririm. Umarım bu öneriler yardımcı olur.

Geri