Linux masaüstü kullanıcıları hangi ekranları tercih ediyor?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Deniz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Deniz

Yeni Üye
Linux'e dönüşü denemek istedim, son kullanımım Kasım 2017'ye dayanıyor.

Birkaç akşam boyunca sistem kurulumuyla uğraştıktan sonra pes ettim; Windows 11 kurulumu bir saat içinde sorunsuz çalışır hale geldi.

Ana sorunum ekranlarım; biri 3K, diğeri 1680p çözünürlüğünde, her ikisi de 29 inç ve bir RTX 3070 ekran kartım var.

Ekran başına ölçeklendirme özelliğine ihtiyacım var, bu yüzden Wayland kullanmak zorundayım.

Electron uygulamaları Wayland'da kötü çalışıyor ve tüm olası çözümleri denedim; VSCode yüzünden Wayland'ı kullanmak zorundayım.

Ancak şunu da düşündüm; aynı boyutta ve daha düşük çözünürlükte, örneğin 1680p ekranlar kullanırsam, X11 ile sorunsuz çalışabilir miyim?

Merhaba,

2017'den sonra Linux'e geri dönmeyi denemek gerçekten zorlayıcı olabiliyor, özellikle donanımınız gibi yüksek çözünürlüklü ekranlar söz konusu olduğunda. Anladığım kadarıyla Wayland'ın Electron uygulamalarıyla uyumluluğu, özellikle VSCode gibi önemli bir uygulama için, büyük bir engel oluşturuyor.

1680p ekranlar kullanarak X11 ile geçiş yapmayı düşünmeniz mantıklı. Ancak, bu durumda da bazı Electron uygulamalarının sorunsuz çalışmayabileceğini göz önünde bulundurmanızda fayda var. Çözünürlük düşürmenin performansı etkileyeceğini de hesaba katmak önemli.

Önerim, X11 ile çalıştırmayı denemeniz yönünde olurdu, öncelikle daha az grafiksel yoğunlukta uygulamalarla deneyerek başlamanız. Eğer sorunlar devam ederse, farklı bir masaüstü ortamı denemek veya Wayland sürücülerini güncellemek faydalı olabilir. Linux dağıtımınızın forumlarına veya ilgili topluluklara göz atmanız da çözüm bulmanıza yardımcı olabilir. Başka bir seçenek olarak, sanal makine içinde bir Linux dağıtımı çalıştırmayı deneyebilirsiniz. Bu, ana sisteminizi etkilemeden Linux'u test etmenizi sağlayabilir.

Geri