Linux Mint kurulum USB'si nasıl oluşturulur?

TatliCoban

Yeni Üye
Linux Mint Cinnamon 21.01 kullanıyorum; destek süresi dolmak üzere ve en yeni sürümü yüklemeyi planlıyorum. Ancak, kurulum USB'sini nasıl hazırlayacağımı bilmiyordum. Uzun bir araştırmadan sonra, yazılımsız basit bir yöntem buldum. Bilenler için yeni bilgi olmayabilir ancak bilmeyenler için faydalı olacağını düşündüm.

Kurulum USB'si hazırlama adımları şöyle: Öncelikle, Linux Mint'in resmi sitesinden ISO dosyasını indirin. İndirdiğiniz dosyayı bilgisayarınızda güvenli bir yere kaydedin.

Ardından, en az 20 GB kapasiteli bir USB belleği bilgisayarınıza takın. Belleğin boş olması önemli; değilse, içeriğini silin veya biçimlendirin. ISO dosyasına sağ tıklayın ve "Önyüklenebilir USB oluştur" seçeneğini bulun.

Sonrasında açılan pencerede, USB belliğinizi seçin. Yazma işlemini başlatmak için "Yaz" butonuna tıklayın ve işlemin tamamlanmasını bekleyin. İşlem tamamlandıktan sonra, USB belliğinizi kullanarak Linux Mint'i kurabilirsiniz.

Ben bu işlemi görüntülü olarak kaydettim ve videoyu paylaştım. (Bağlantı burada olurdu) İzleyerek daha iyi anlayabilirsiniz.

Geri