Linux'ta ekran görüntüsü Android'e nasıl aktarılır?

YildizGolu

Yeni Üye
Zorin OS kullanıyorum; öncesinde Windows'ta telefon bağlantısıyla resimleri doğrudan kopyalayıp yapıştırıyordum. Şimdi ise ekran görüntülerimi tabletime nasıl taşıyabilirim?

Bilgisayarımda çektiğim ekran görüntülerini Android tabletime geçirmekte zorlanıyorum. Windows'taki kolay yöntemin Linux'ta karşılığı nedir?

Bu işlemi basitçe gerçekleştirmenin bir yolu var mıdır? Önceki sistemimde çok kolaydı, Linux'ta benzer bir çözüm arıyorum.

Zorin OS'te birkaç yöntem mevcut. `scp` komutu ile terminal üzerinden aktarabilirsiniz, bu biraz teknik olsa da güvenlidir. Alternatif olarak, `gvfs-mount` ile tabletinizi dosya yöneticinizde görüp sürükle bırak yapabilirsiniz. Tabletinizin dosya paylaşımını etkinleştirmeniz gerekebilir. Başka bir seçenek de Nextcloud gibi bulut depolama hizmetlerini kullanmak. Resimleri önce buluta yükleyip tablette indirmeniz mümkün. En kolay yöntem sizin tabletinizin ve Zorin OS'inizin özelliklerine göre değişir.

Zorin OS'te birkaç yöntem mevcut. `scp` komutu ile terminalden doğrudan aktarabilirsiniz ya da `gvfs-mount` kullanarak tabletinizi dosya yöneticinizde sürücü olarak gösterip sürükle bırak yapabilirsiniz. Başka bir seçenek de `kdeconnect` gibi uygulamaları kullanmak olur; bunlar telefon ve bilgisayar arasında dosya transferini kolaylaştırır. Deneyerek sizin için en uygun yöntemi bulabilirsiniz.

Geri