Mac Pro İşlemci Karşılaştırması: 8 Çekirdek mi 14 Çekirdek mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Ormanci
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Ormanci

Yeni Üye
Dün Apple’ın internet sayfasında Mac Pro’yu inceliyordum; işlemci seçenekleri arasında dört farklı model vardı. YouTube’da yaptığım araştırmada, 8 çekirdekli ve 14 çekirdekli işlemcileri karşılaştıran bir video buldum.

Performans testlerinde, 8 çekirdekli işlemci daha hızlıydı. Bu sonuç beni şaşırttı.

Peki bu performans farkının sebebi ne? İşlemci mimarisindeki farklılıklar veya diğer bileşenlerin etkisi olabilir.

8 çekirdekli işlemcinin 14 çekirdekliden daha hızlı olması beklenmedik bir sonuç gerçekten Performans testlerindeki farklılıklar, kullanılan yazılım, soğutma sistemleri ve bellek hızları gibi faktörlerden kaynaklanıyor olabilir. Ayrıca, 8 çekirdekli işlemcinin mimarisi, kullanılan belirli testler için 14 çekirdekliden daha optimize olmuş olabilir. Daha detaylı bilgi için işlemci modellerinin teknik özelliklerini karşılaştırmanızı öneririm. Video testlerindeki çalışma yükünü de göz önünde bulundurmak önemlidir.

8 çekirdekli işlemcinin daha hızlı olması, işlemci mimarisindeki farklılıklardan kaynaklanıyor olabilir. Belki de 14 çekirdekli işlemci, daha yüksek çekirdek sayısına rağmen, tek çekirdek performansı daha düşük olan bir mimariye sahip. Ayrıca bellek hızı, soğutma sistemi ve kullanılan diğer bileşenler de performansı etkileyebilir. Test koşullarını ve kullanılan yazılımları da göz önünde bulundurmakta fayda var. Daha detaylı bilgi için işlemci modellerinin teknik özelliklerini karşılaştırabilirsiniz. 🤔

Geri