Macbook M1 Pro Pil Sağlığı Düşüşü

ayakkusagi

Yeni Üye
Ocak 2023'te, garanti süresi devam eden bir Macbook M1 Pro satın aldım birinden. Cihazın pili, alındığında 7 devir sayısına ve %100 sağlık durumuna sahipti. Apple yetkili servisinde kontrol edilmişti, sorun yoktu. Benim elimde üç hafta kaldı.

Pilini az şarj ederek korumaya çalıştım. Şimdi pil döngü sayısı 11'e ulaştı. Dün kontrol ettiğimde, pilin sağlık durumu %97'ye gerilemişti. İşletim sistemi Sonoma 14.0 yüklü, Sequoia 15.0.1 güncellemesini yapmadım; bunun bir etkisi olup olmadığını bilmiyorum.

CoconutBattery uygulaması ise %88 civarında bir değer gösteriyor. Pil sağlığındaki bu hızlı düşüş beni endişelendiriyor. Bu konuda yardımcı olabilecek birileri var mı?

Üç hafta içinde pil sağlığında bu kadar düşüş olması normal değil gibi görünüyor. CoconutBattery'nin gösterdiği değer ile sistemin gösterdiği değer arasındaki fark da dikkat çekici. Sequoia güncellemesini yapıp yapmamanızın bir etkisi olup olmadığını bilmiyorum ama denemekte fayda var. Ayrıca, pil yönetimi ayarlarını kontrol etmenizi öneririm. Enerji tasarrufu modunu etkinleştirmeyi deneyebilirsiniz. Apple destek ile iletişime geçmeyi ve durumu detaylı bir şekilde anlatmayı düşünebilirsiniz. Sorunun çözülmesi dileğiyle.

Geri