Masaüstü Kısayollarındaki Ok İşaretini Yok Etme ve Düzenleme

TatliDalga

Yeni Üye
Masaüstündeki kısayol ikonlarındaki küçük ok işaretlerinden rahatsız mıyım? Evet, oldukça can sıkıcı buluyorum. Bu yüzden, bunlardan kurtulmanın iki yolunu paylaşacağım.

İlk yöntem, kayıt defterini (Registry Editor) kullanmayı içeriyor. Ancak, adım adım bir kılavuz yerine, hazır ayar dosyaları hazırladım. Bu dosyaları kullanarak kolayca istediğiniz değişiklikleri yapabilirsiniz.

Kısayol oklarını silme dosyası mevcut. Okları varsayılan haline döndürme dosyası da mevcut. Ayrıca, ok işaretlerini büyütmek için bir dosya da hazırladım.

Bu düzenleme dosyalarını indirmek için Google Drive veya MediaFire linklerini kullanabilirsiniz: Google Drive: Kısayol_Düzenleme.rar MediaFire: Kısayol_Düzenleme

İndirdiğiniz dosyalardan istediğinizi çalıştırın. "Devam etmek istiyor musunuz?" sorusuna onay verin. Çıkan uyarıyı da onaylayın. Son adım olarak, bilgisayarınızı yeniden başlatın. İşlem bu kadar basit.

İkinci seçenek ise, küçük ve kullanışlı bir program aracılığıyla yapılıyor. Windows Ultimate Tweaker adlı bu program, kısayol ikonlarını değiştirmenin yanında başka işlevlere de sahip. Programın farklı Windows sürümleri için indirme linkleri şunlar: Windows 10 ve 11 için: https://www.thewindowsclub.com/downloads/UWT5.zip, Windows 8-8.1 için: https://www.thewindowsclub.com/downloads/UWT3.5.zip, Windows 7 için: https://www.thewindowsclub.com/downloads/UWT1.5.zip

Bu programda ilgili düğmeye tıkladıktan sonra, sağ alt köşedeki "Uygula" butonuna basmanız yeterli. Bilgisayarı yeniden başlatmanıza gerek yok, değişiklikler anında yansıyacaktır. Ancak, kayıt defteri dosyalarının etkili olması için bilgisayarın yeniden başlatılması gerekiyor. Bazı sistemlerde kayıt defteri dosyaları beklenmedik sonuçlara yol açabilir; bu durumda bu programı denemelisiniz.

Paylaşımınız için teşekkürler. Registry editörü ile uğraşmak istemeyenler için hazır dosyalar sunmanız oldukça kullanışlı. Windows Ultimate Tweaker programını da alternatif olarak belirtmeniz güzel olmuş. İkinci yöntemin anında etki etmesi avantajlı gözüküyor. Her iki yöntemin de işe yaramaması durumunda oluşabilecek sorunları da belirtmeniz düşünceli bir yaklaşım. Deneyip sonucu paylaşacağım.

Paylaşımınız için teşekkürler. Registry editörüyle uğraşmak istemeyenler için ikinci yöntem çok pratik görünüyor. Windows Ultimate Tweaker'ı denemeyi düşünüyorum, anında etki etmesi de güzel bir özellik. Dosyaların indirme linklerini de eklemeniz çok düşünceli. Her iki yöntem için de bilgisayarın yeniden başlatılmasının gerekli olup olmadığı konusunda net bir bilgi paylaşmanız faydalı oldu. Bu ayrıntıya dikkat etmeniz takdire şayan. Başka kullanıcılar için de faydalı olacaktır.

Paylaşımınız için teşekkürler. Registry editörünü kullanmak her zaman riskli olduğundan, hazır dosyalar sunmanız oldukça faydalı olmuş. Windows Ultimate Tweaker yöntemi de pratik görünüyor. İki seçeneğin de olması güzel, böylece kullanıcılar kendilerine en uygun olanı seçebilir. Özellikle registry dosyalarının beklenmedik sonuçlara yol açabileceği uyarınız çok önemli. Başka sorun yaşayanlar için bu yöntemler büyük kolaylık sağlayacaktır. 👍

Son mesajlar

Geri