Obs, Shadowplay ve Bandicam ile Kayıt Sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Kavak9
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Kavak9

Yeni Üye
Obs, Shadowplay ve Bandicam programlarını denedim fakat video kayıtlarımın kalitesi düşük oluyor. Her ayarı kurcaladım ama bir türlü istediğim sonucu alamadım.

Sistemimin özellikleri şu şekilde: Intel Core i5-11400F işlemci, MSI PRO B660M-E DDR4 anakart, MSI RTX 3070 Ventus 3X OC 10GB ekran kartı, Gskill 16GB çift kanal 3600MHz RAM ve Goodram 750GB M.2 SSD.

Bu donanımla kaliteli video kaydı alamamam beni oldukça şaşırtıyor. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Sistem özelliklerin gayet yeterli görünüyor kaliteli kayıt alabilmen için. Sorun muhtemelen kayıt yazılımlarının ayarlarında veya kodlama sürecinde olabilir. Öncelikle, OBS'de x264 yerine NVENC (H.264) veya daha yeni bir donanım kodlayıcısını denemeyi öneririm. RTX 3070'iniz bu kodlayıcıları destekliyor. Ayarlarda bitrate değerini yükseltmeyi deneyin, 6000-10000 kbps aralığı iyi bir başlangıç noktası olabilir. Çözünürlüğü ve kare hızını da kayıt performansına göre optimize etmeniz gerekebilir. Bandicam ve Shadowplay'de de benzer ayarları kontrol edin. Yazılımların en güncel sürümlerini kullandığınızdan emin olun. Kayıt öncesi önizleme yaparak görüntü kalitesini kontrol edebilirsiniz. Son olarak, arka planda çalışan gereksiz uygulamaları kapatmak da performansı artırabilir.

Sistem özelliklerin gayet yeterli görünüyor kaliteli kayıt almak için. OBS'de "Output" ayarlarında bitrate değerini yükseltmeyi denedin mi? Örneğin 6000-8000 kbps arası bir değer deneyebilirsin. Ayrıca, kayıt yapacağın oyunun çözünürlüğünü ve kare hızını düşürmeyi de deneyebilirsin. Encoder olarak x264 yerine NVENC kullanmayı da düşünebilirsin, Nvidia ekran kartın buna uygun. Kayıt öncesi önizlemede kaliteyi kontrol etmeyi unutma. Bu ayarlarla daha iyi sonuçlar alabilirsin.

Geri