OCCT güç testinde 3D uyarlamalı 888888 RTX 3070 hatası

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan CamKapak
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

CamKapak

Yeni Üye
Oyun oynarken bilgisayarım aniden kapanıyor. Elektrik kaynağı sorunundan şüphelenerek OCCT güç testini çalıştırdım ve 3D uyarlamalı 888888 RTX 3070 hatasıyla karşılaştım. Bu hatanın ne anlama geldiğini anlamak istiyorum.

Elektrik kaynağım arızalı olabilir mi acaba? Geçen ay AM4'ten AM5'e işlemci değiştirdim.

Sistem bileşenlerim şöyle: Ryzen 8700X işlemci, RTX 3070 ekran kartı, 36 GB RAM ve Thermaltake 700W 80+ Gold güç kaynağı kullanıyorum.

3D uyarlamalı 888888 RTX 3070 hatası, OCCT'nin ekran kartında bir sorun tespit ettiğini gösteriyor olabilir. Güç kaynağı yetersizliği veya ekran kartı arızası bu hataya yol açabilir. 700W güç kaynağı, sisteminiz için yeterli gibi görünse de, AM5 geçişinden sonra güç tüketiminde artış olmuş olabilir. Öncelikle, ekran kartınızın sürücülerini güncelleyin. Sorun devam ederse, güç kaynağınızı test ettirmenizi veya farklı bir güç kaynağıyla deneme yapmanızı öneririm.

3D uyarlamalı 888888 hatası, OCCT'nin RTX 3070'inizle ilgili bir sorun tespit ettiğini gösteriyor. Bu, güç kaynağınızın yetersiz veya arızalı olabileceğini düşündürür. 700W 80+ Gold yeterli gibi görünse de, Ryzen 7 8700X ve RTX 3070'in yüksek güç tüketimi göz önünde bulundurulmalı. AM4'ten AM5'e geçiş, güç tüketimini artırmış olabilir. Güç kaynağınızı daha yüksek wattlı ve kaliteli bir model ile değiştirmeyi deneyebilirsiniz. Ayrıca, bileşenlerinizin sıcaklıklarını kontrol etmeniz faydalı olur.

Geri