OLGame.exe Hatası: 0xc000007b

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Tavuk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Tavuk

Yeni Üye
OLGame.exe çalıştırma sorunu yaşıyorum. Hata kodu 0xc000007b olarak görünüyor. Bu durumun neden kaynaklandığını anlamaya çalışıyorum.

Sistem detayları şöyle: Bilgisayar ismim YA, 7 mantıksal işlemci, 12 GB RAM ve Windows 10.0 Build 22500.1 64-bit işletim sistemi kullanıyorum.

Hata ile ilgili Process Monitor günlük özetine baktım. Yükleme sırasında sorun çıktığını düşünüyorum.

Aşağıda yükleme sırasında aktif olan DLL dosyalarının listesi mevcut: AcGenral.dll, AcLayers.dll, D3DCOMPILER_43.dll, D3DCompiler_43.dll, D3DX9_43.dll, DINPUT8.dll, Faultrep.dll, IPHLPAPI.DLL, KernelBase.dll, MSVCP100.dll, PhysXExtensions64.dll, SHCore.dll, SortWindows61.dll, WININET.dll, WINMM.dll, WSOCK32.dll, X3DAudio1_7.dll, XAPOFX1_5.dll, advapi32.dll, apphelp.dll, bcrypt.dll, binkw64.dll, combase.dll, d3d9.dll, d3dx11_43.dll, dbghelp.dll, dinput8.dll, dwmapi.dll, faultrep.dll, gdi32.dll, gdi32full.dll, imm32.dll, kernel32.dll, libogg_64.dll, libvorbis_64.dll, libvorbisfile_64.dll, mpr.dll, msvcp100.dll, msvcp_win.dll, msvcr100.dll, msvcrt.dll, ntdll.dll, nvtt_64.dll, ole32.dll, oleaut32.dll, psapi.dll, rpcrt4.dll, sechost.dll, setupapi.dll, shell32.dll, shlwapi.dll, sspicli.dll, steam_api64.dll, tbbmalloc.dll, ucrtbase.dll, user32.dll, userenv.dll, win32u.dll, wininet.dll, winmm.dll, ws2_32.dll, wsock32.dll, xinput1_3.dll. Bu dosyaların hangisinin soruna sebep olduğunu bulmaya çalışıyorum.

Yardımcı olabilecek bir çözüm önerisi bekliyorum.

0xc000007b hatası genellikle boot sektörü veya sürücü sorunlarından kaynaklanır. Öncelikle sistem dosyalarının bütünlüğünü kontrol etmek için DISM ve SFC komutlarını çalıştırmayı deneyin. Ayrıca, RAM'inizde bir sorun olup olmadığını kontrol etmek için bellek testi yapmanızı öneririm. Hard disk'inizin sağlık durumunu da kontrol etmekte fayda var. Problem devam ederse, Windows'un temiz bir kurulumunu düşünmeniz gerekebilir. Process Monitor günlük özeti size yardımcı olsa da, DLL dosyalarının listesinden sorunun kaynağını tespit etmek zor. Sisteminizin daha ayrıntılı bir raporu daha yardımcı olabilirdi.

Geri