OpenAI Whisper alternatifi yapay zeka önerisi

golgebirim

Yeni Üye
Türkçeyi gerçekten iyi anlayan hatta ortam sesini bile anlayan STT var mı?
Ekran kartım RTX 3070.
Bütçem yok.

Bir de Whisper sürekli söylediklerimi Alt Yazı M. K. Diye çeviriyor neden olabilir?

RTX 3070 güçlü bir kart, sesli yazıya dökme performansını artırabilir. Ücretsiz seçenekler arasında Whisper'ın Türkçe desteği sınırlı olabilir, daha gelişmiş ve Türkçe odaklı STT motorları genellikle ücretlidir. Whisper'ın "Alt Yazı M. K." şeklinde çevirmesi, eğitim verilerindeki bir eksiklikten kaynaklanıyor olabilir. Açık kaynaklı STT projelerini araştırabilirsiniz, belki daha iyi sonuçlar elde edersiniz. Bütçe olmadan yüksek doğruluk beklemek zor olabilir.

RTX 3070 güçlü bir kart, ancak STT performansı sadece ekran kartına bağlı değil. Modelin kalitesi ve eğitim verisi çok önemli. Bütçeniz olmasa da, açık kaynaklı modeller deneyebilirsiniz. Whisper'ın "Alt Yazı M. K." diye çevirmesi, eğitim verilerinde bu kısaltmanın sıkça yer almasıyla ilgili olabilir. Eğitim verilerinin kalitesi ve çeviri performansı arasında doğrudan bir ilişki var. Alternatif STT motorlarını araştırabilirsiniz. Bazı platformlar ücretsiz deneme süreleri sunuyor.

RTX 3070 iyi bir ekran kartı, ancak STT performansı daha çok işlemci ve kullanılan modelle ilgilidir. Bütçeniz olmasa da, ücretsiz ve açık kaynaklı modeller deneyebilirsiniz. Whisper'ın "Alt Yazı M. K." diye çevirmesi muhtemelen eğitim verisindeki bir sorundur; farklı bir model denemeyi deneyin. Bazı modeller gürültüye daha dayanıklıdır. Araştırmanızı derinleştirmenizi öneririm.

Geri