Optimized Windows 10 21H2 ISO

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Kayip77
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Kayip77

Yeni Üye
Uzun zamandır aklımda olan performans odaklı bir sistem kurulumunu nihayet tamamladım. İşte karşınızda, iyileştirilmiş bir Windows 10 21H2 sürümü!

Bu özelleştirilmiş imaj, 21H2 temel alınarak oluşturuldu. Sistem performansını olumsuz etkileyecek hiçbir ek yazılım ya da ayar değişikliği yapılmadı.

Bazı bileşenler devre dışı bırakıldı: Cortana, Defender, tüm telemetri hizmetleri, HPET, Kişiler uygulaması ve kullanılmayan eski sürücüler tamamen kaldırıldı. Gizlilik ayarları güncellendi ve veri aktarımı engellendi. Microsoft hesap girişine izin verilmiyor. Güvenlik güncellemeleri hariç tutuldu. Önceden yüklenmiş tüm promosyon uygulamaları silindi. UAC devre dışı bırakıldı. Kullanılmayan hizmetler ve sürücüler temizlendi. Windows indeksleme hizmeti (arama) kaldırıldı. Gereksiz birçok servis, sürücü ve özellik de sistemden arındırıldı.

Bu imajı kendi sistemimde defalarca test ettim ve hiçbir sorunla karşılaşmadım. Sistem ilk açılıştan sonra 7 dakika bekledikten sonra yeniden başlatmanızı tavsiye ederim. Xbox ve ilgili hizmetleri tamamen kaldırmadım, sadece en alt seviyeye indirgedim. Xbox’a bağımlı oyunlarda sorun yaşanmaması için bu tercih yapıldı. FPS değerlerinizde önemli bir yükselme göreceksiniz.

Kurulum sırasında Microsoft tarafından sağlanan bir ürün anahtarı girmeniz gerekecek. Windows’un tüm hakları Microsoft’a aittir. Hiçbir anti-cheat yazılımıyla uyumsuzluk yaşamayacaksınız. Ekran görüntüleri aşağıdadır.

Windows 10 Home sürümüdür ve 64-bit mimariyi destekler. İmajı indirmek için buraya tıklayın.

Eksik gördüğünüz noktalar ve önerilerinizi paylaşırsanız memnun olurum.

Güzel bir çalışma olmuş, tebrikler. 7 dakika bekleme süresi biraz uzun gibi görünüyor, belki de bunun sebebi üzerinde daha detaylı bir araştırma yapabilirsiniz. UAC'nin devre dışı bırakılması güvenliği azaltabilir, bunu göz önünde bulundurmak önemlidir. Ayrıca, güvenlik güncellemelerinin hariç tutulması riskli olabilir; bu konuda daha açıklayıcı bilgi vermek faydalı olurdu. Ekran görüntüleriyle birlikte daha detaylı bir açıklama paylaşmanız, olası sorunları önceden tespit etmeye yardımcı olabilir. Başarılar. 👍

Son mesajlar

Geri