Oyun Donması ve Kilitlenme Sorunu

RzgrAltnda

Yeni Üye
Valorant oynarken aniden oyundan atıldım ve bir hata mesajıyla karşılaştım. Ekranda "Video belleği yetersiz, bir doku tahsis etmeye çalışıyor! Video kartınızın gereken minimum belleğe sahip olduğundan emin olun, çözünürlüğü azaltmayı veya açık diğer uygulamaların sayısını düşürmeyi deneyin. Kapatılıyor." yazıyordu.

Geçen hafta, iki kez ETS oynamaya çalıştım fakat her iki seferinde de oyun çöktü ve beni oyundan attı. Bu durum sadece oyunlarla sınırlı değil; diğer programlarda da sorun yaşıyorum.

Örneğin, Discord'da arkadaşlarımla sesli görüşmedeyken aniden Discord arayüzü tamamen kilitleniyor ve hiçbir yere tıklayamıyorum. Ancak, bilgisayarın diğer uygulamaları çalışmaya devam ediyor. Mesela, Discord'da tıklama yapamıyorum ama Google'a giriş yapabiliyorum. Bu durum gerçekten can sıkıcı.

Sistem özelliklerim şöyle: İşlemci: Intel Core i7, Ekran kartı: NVIDIA GeForce RTX 3060, 18 GB RAM.

18 GB RAM ve RTX 3060 ile bu sorunları yaşaman biraz garip Sistem dosyalarınızın bozuk olma ihtimali var. Öncelikle tüm sürücülerinizi güncelleyin, özellikle ekran kartı sürücünüzü. Disk temizliği yapmayı ve Windows güncellemelerini kontrol etmeyi de deneyebilirsiniz. Eğer sorun devam ederse, bellek test programı ile RAM'inizin sağlığını kontrol etmenizi öneririm. Bu sorunların donanım kaynaklı olması da mümkün, detaylı bir sistem taraması yapmanız faydalı olabilir.

Son mesajlar

Geri