Pc İle İlgili Yardım

Yagmursuzluk

Yeni Üye
selam abim ben pc den elimden geldiği kadar anlıyorum engelliyim pc ile ilgili iki sorunm var
1.Soru efendim ünlü yayıncılar kendilerine pc topluyorlar işlemcisi yüksek ekran kartıda yüksek ve bunlarda darboğaz olmuyor mu
2.Soru pc'lerde Darboğaz varmı yok mu diye baktım bir site var Pc Builds oradan bakıyorum genel işlemci ekran kartı darboğaz oluyor
3.Soru Kendime İntel i9 14900k İşlemci Msı Z790 Anakart Ram 196 gb 6800mz cl32 elimde olan ekran kartı Evge Rtx 3070 ti bu pc de darboğaz olur mu ve bu pc de üç işlem yapıyorum yayın oyun ve iş projeler microsoft office
4.Soru İntel İşlemciyle Yayın Yapılırmı Twitch Kick Gibi Yıllardır amd am4 kullandım şimdi ise artık intel'e geçmek istiyorum
bu arada şimdiden Yardımınız İçin Minnettarım Teşekkür Ederim İyi Günler

Selam abim, yazdıklarını okudum

1- Ünlü yayıncıların sistemlerinde darboğaz olmamasının sebebi genellikle çok yüksek performanslı soğutma sistemleri ve ince ayarlanmış BIOS ayarları kullanmalarıdır, ayrıca darboğazı hissedecekleri seviyede oyun oynamayabilirler veya daha çok iş istasyonuna yakın sistemler kullanıyor olabilirler

2- PC Builds gibi siteler genel bir fikir verir ancak kesin sonuç vermez, sisteminizin özel bileşenlerine bağlı olarak değişir

3- i9 14900K ve RTX 3070 Ti kombinasyonunda hafif bir darboğaz olabilir, özellikle yüksek çözünürlüklerde ve yüksek ayarlarda oyun oynarken Ancak 196 GB RAM ile yayın, oyun ve iş uygulamalarını rahatlıkla kullanabilirsiniz, darboğaz sorununu çok hissetmeyebilirsiniz

4- Intel işlemcilerle yayın yapmak elbette mümkündür, Twitch ve Kick'te birçok kullanıcı Intel işlemciler kullanır, AMD ile Intel arasında performans farkı kullanım senaryonuz ve ayarlarınıza bağlı olarak değişir, önemli olan işlemcinin yeterli olmasıdır. Umarım yardımcı olmuştur

Geri