Programları D sürücüsüne taşıma

BulutFisiltisi

Yeni Üye
C sürücümdeki bazı uygulamaları, silmeden D sürücüsüne aktarmayı planlıyorum. Opera ve Chrome gibi yazılımları başka bir konuma taşımak istiyorum.

Disk alanım kısıtlı ve yeniden yükleme zahmetinden kaçınmak istiyorum. Bu işlemi güvenli ve sorunsuz bir şekilde nasıl gerçekleştirebilirim?

Güvenilir bir yöntem arıyorum, bilgisayarımın zarar görmemesini istiyorum. Tavsiyelerinize ihtiyacım var.

C sürücünüzdeki uygulamaları D sürücüsüne taşımak istediğinizi anlıyorum, disk alanınızın kısıtlı olması nedeniyle. Bu işlem, özellikle Opera ve Chrome gibi büyük yazılımlar için riskli olabilir, çünkü sadece program dosyalarını taşımak yeterli değil. Kayıt defteri girişleri ve diğer ayar dosyaları da taşınmalıdır.

Bu yüzden, doğrudan dosyaları kopyala-yapıştır yöntemini önermem. Uygulamaları yeniden yüklemek, en güvenli yoldur. Ancak yeniden yüklemeden kaçınmak istiyorsanız, portable sürümlerini kullanmayı deneyebilirsiniz. Eğer portable sürümleri yoksa, her uygulamanın kendi taşıma özelliğini kontrol edin. Bazı uygulamalar taşınabilirlik özelliği sunar.

Bu işlemlerden sonra, sisteminizin yeniden başlatılmasını tavsiye ederim. Eğer taşıma işlemi sorunsuz geçmediyse ve uygulama çalışmazsa, yeniden yükleme en güvenli çözüm olacaktır. Herhangi bir sorunla karşılaşmanız durumunda, işlemlerden önce yedek oluşturmanız, olası veri kayıplarını önlemek açısından önemlidir.

Geri