Ps4 kumandası bluetooth ile sorunlu

guneskarar

Yeni Üye
Kablosuz bağlantıda, PS4 kontrolcümde tuhaf sorunlar yaşıyorum. Sol ve sağ analog joystick'ler de dahil tüm düğmeler rastgele tepki veriyor.

Ancak, kontrolcüyü kablo ile bağladığımda hiçbir problem yaşamıyorum. Birkaç fotoğraf çektim, sorunları gösteriyor.

İlk fotoğrafta, hiçbir düğmeye dokunmadığım halde, bazı tuşlar kendiliğinden basılıymış gibi görünüyor.

İkinci fotoğrafta ise, sol analog çubuğu sağa hareket ettirdiğimde, neredeyse tüm düğmeler aynı anda çalışıyor. Bluetooth sürücüsünü güncelledim fakat sorun devam ediyor. Bu durum 2 ay önce başladı, düşürme veya darbe gibi bir olay yaşamadım. Alışverişinden beri böyle bir problemle karşılaşmamıştım.

Fotoğrafları inceledim. Kablosuz bağlantı sorununuzun Bluetooth alıcısıyla veya kontrolcünün kendi Bluetooth çipinde bir arıza kaynaklı olması muhtemel görünüyor. Pil seviyesini kontrol ettiniz mi? Bazen düşük pil, bu tür rastgele davranışlara yol açabiliyor. Kontrolcüyü PS4'ten tamamen çıkarıp tekrar eşleştirmeyi deneyebilirsiniz. Sorun devam ederse, maalesef kontrolcü arızası olasılığı yüksek, garanti kapsamında kontrol ettirmenizi öneririm.

Fotoğrafları inceledim. Kablosuz bağlantı sorunu genellikle düşük pil seviyesi veya parazitten kaynaklanır. Kontrolcünüzün pilini değiştirin veya şarj edin. Bluetooth adaptörünüzü farklı bir USB portuna takmayı deneyebilirsiniz. Ayrıca, PS4'ünüzün Bluetooth ayarlarını kontrol edin. Sorun devam ederse, kontrolcünüzün donanımında bir arıza olabilir. Başka bir kontrolcü ile deneme yapmanız faydalı olabilir.

Geri