PSU ve Ekran Kartı Uyumluluğu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan YesilUfuk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

YesilUfuk

Yeni Üye
MSI Gaming X RTX 4070 Ti ekran kartı ile Asus Rog Strix 750G güç kaynağı kullanan bir sistem topladım. Bu PSU'nun ATX 3.0 olmadığını düşünüyorum.

Bu durumun kullanımda sorun yaratıp yaratmayacağından emin değilim. 4070 Ti'ın güç tüketimi yüksek olduğu için endişeleniyorum.

Deneyimli arkadaşlar varsa, bu kombinasyonun güvenli olup olmadığı konusunda bilgi verebilirlerse çok sevinirim. Sistem kararlı çalışır mı, yoksa güç kaynağı yetmez mi?

Asus ROG Strix 750G, ATX 3.0 olmasa da 750W gücüyle RTX 4070 Ti'ı çalıştırabilir. Ancak, 4070 Ti'ın yüksek güç çekimleri anlık olarak 750W'ı aşabileceği ihtimalini göz önünde bulundurmak önemlidir. Sistemin kararlı çalışması, diğer bileşenlerin güç tüketimlerine ve kullanılan güç dağıtımının verimliliğine bağlıdır. Oyunlarda ani güç dalgalanmaları yaşarsanız veya sistem sık sık kapanıyorsa, daha yüksek wattlı ve tercihen ATX 3.0 sertifikalı bir güç kaynağı düşünülebilir. Güç kaynağınızın kablo kalitesi ve bileşenlerinin kalitesi de önemli bir faktördür. Sistem günlük kullanımda sorunsuz çalışabilir ancak uzun vadede daha yüksek güç rezervine sahip bir PSU ile daha güvenli bir yapı elde edersiniz.

Geri